ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Πυγολαμπίδες - KRISTIN HANNAH" Εκδόσεις Κλειδάριθμος!





ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΕΣ - KRISTIN HANNAH

Άλλο ένα δυνατό συναισθηματικά μυθιστόρημα από την Κριστίν Χάνα. Μια άκρως συγκινητική ιστορία, που αναφέρεται σε μια γυναικεία φιλία που ξεκινά στο τέλος της δεκαετίας του ’70 και διαρκεί 30 ολόκληρα χρόνια. 

Η γραφή όπως πάντα μαγική. 

Σε ταξιδεύει όμορφα στην εποχή, στις σκέψεις, τα συναισθήματα και στις εμπειρίες ζωής των δύο κοριτσιών, που από έφηβες γίνονται σιγά σιγά γυναίκες σε μια εποχή που αλλάζει γρήγορα και θεαματικά. 

Μια εποχή διαφορετική, χωρίς υπολογιστές και διαδίκτυο. 


Χτίζουν σιγά και σταθερά τον χαρακτήρα τους, την καριέρα και το μέλλον τους και είναι τόσο διαφορετικές η μία από την άλλη, όπως ακριβώς και τα βιώματά τους. 

Η μία θέλει δόξα και χρήμα, η άλλη αγάπη και οικογένεια.

Παρ’ όλες τις αντιθέσεις τους, η μία δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την άλλη, θα έλεγα πως αλληλοσυμπληρώνονται…πως η αντίθεση είναι ο κρίκος που τις δένει, αμέσως μετά την αγάπη….Ότι δεν μπορεί να κάνει η μία, το καταφέρνει απλά και φυσικά η άλλη….

Δυο κόσμοι διαφορετικοί που συνυπάρχουν αρμονικά.

Προσπαθούν να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Στη διάρκεια των 30 χρόνων που είναι φίλες, γνωρίζουν τον έρωτα, την απογοήτευση, την αναγνώριση, τη δόξα, τη μοναξιά και την αγάπη μοιράζονται στιγμές, σκέψεις και εμπειρίες και τραβούν το δρόμο τους η κάθε μια χωριστά αλλά πάντα ενωμένες με μια δυνατή φιλία.

Αυτή η φιλία θα περάσει μια πολύ σοβαρή κρίση.
Μια προδοσία θα τις απομακρύνει για αρκετό καιρό.
Μια δραματική εξέλιξη θα τις φέρει και πάλι κοντά. 
Γιατί κακά τα ψέματα, όταν η φιλία και η αγάπη είναι αληθινές, δεν σβήνουν στο χρόνο….
 
Δεν μπορούσα να σταματήσω τα δάκρυά μου στα δύο τελευταία κεφάλαια του βιβλίου. Η συγγραφέας κατάφερε να με μπλέξει συναισθηματικά και να με κάνει να «ζω» μέσα στην ιστορία της.


Παρ’ όλα αυτά, δεν το θεωρώ από τα καλύτερά της. Η έντονη αναφορά στον Αμερικάνικο τρόπο ζωής, στο life-style, οι αναφορές στον γεμάτο λάμψη, χλιδή και πλούτο κόσμο των «αστέρων» της τηλεόρασης και η απληστία για περισσότερη δόξα, επιτυχίες και χρήμα, είναι ένα φανταχτερό περιτύλιγμα χωρίς ουσία για μένα, που σίγουρα δεν χρειαζόταν 600 σελίδες για να αποδοθεί.

Αν σας αρέσει να παρακολουθείτε και αν διασκεδάζετε διαβάζοντας για επώνυμους και διάσημους, για υπέροχα σπίτια, επώνυμα ρούχα, εξωτικά ταξίδια, τότε αυτό είναι ένα πολύ καλό μυθιστόρημα. Θα περάσετε υπέροχα και θα συγκινηθείτε με την δύναμη και την ένταση που έχει μια γυναικεία φιλία και που τελικά την κάνει να αξίζει!

Εύη Αναστασιάδου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για την συγγραφέα εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου