ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Κριτική άποψη για το βιβλίο "Ουρανόεσσα" Κώστας Κρομμύδας, Εκδόσεις Διόπτρα απο τη Γιούλη Τσακάλου !!



Ένα πρωτότυπο μυθιστόρημα με πολλή σοφία , ένα μεστό, καλογραμμένο βιβλίο για έναν απαιτητικό αναγνώστη . 

                                                           περίληψη του βιβλίου εδώ

Συναρπαστική πλοκή, εξαιρετική γραφή, ολοζώντανες εικόνες, ιστορικά στοιχεία, δομημένοι χαρακτήρες . Την πρώτη φορά που το διαβάζεις σε παρασέρνει η ορμή του λόγου, η ζωντάνια της γλώσσας και η γλαφυρότητα των εικόνων που ξετυλίγονται μπροστά σου. Αν το διαβάσεις και δεύτερη, μέσα από τις αναφορές  στη Σαμοθράκη , στους  αρχαιολόγους  που με το πείσμα τους θέλουν να ανακαλύψουν βήμα βήμα την ιστορία μας φέρνοντας την αλήθεια στο φως, ανακαλύπτεις ένα βαθύτερο στοχασμό και μια φιλοσοφημένη στάση ζωής. Μαγευτικό. Αναφέρεται σε μια μυστηριακή και γοητευτική, όσο και συνταρακτική εποχή και περιοχή. Έχει τόσο ζωντανές περιγραφές που ώρες ώρες νομίζεις πως οσμίζεσαι την ερωτική ελεγεία και φυσικά τους καταλύτες στη χημεία των ανθρώπων,. Με κομμένη την ανάσα, μονορούφι σχεδόν, σε ταξιδεύει χωρίς να σε κουράζει. Κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος με πλοκή και μυστήριο. Πολύ καλές αναλυτικές περιγραφές των τόπων και γεγονότων!!




Ένα βιβλίο που περιγράφει με μοναδικό τρόπο τη ζωή απλών ανθρώπων με τις χαρές,τις λύπες,τους έρωτες  τα μικρά και μέγαλα προβλήματα της καθημερινότητας και του βιοπορισμού !! 

Ένα  άψογο λογοτεχνικό έργο που συναρπάζει και μαγεύει τον αναγνώστη!! Συγχαρητήρια στον συγγραφέα μας κύριο Κώστα Κρομμύδα !!

Οι πρώτες σελίδες του βιβλίου αναγνωσμένες απο τον συγγραφέα μας  εδώ:




“Ουρανόεσσα” , ακούστε το τραγούδι που συνοδεύει το νέο ομότιτλο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα. εδώ :      

Η διεθνούς φήμης μουσικοσυνθέτης Ζωή Τηγανούρια, υπογράφει την ανατρεπτική (electro tango) σύνθεση και η Μαρίνα Γεωργίου τους χαρακτηριστικούς στίχους.
Ερμηνεύει καθηλωτικά η Μικαέλα Δαρμάνη.

Το βιβλίο “Ουρανόεσσα” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα



Περισσότερα για το συγγραφέα μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου