ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κριτική άποψη για το βιβλίο "ΕΛΙΦ" Αννα Ραζή , Anima Εκδοτική απο την κυρία Σταυρούλα Κόντου!!




 περισσότερα για το βιβλίο εδώ
 
"Τα μελλούμενα θα 'ρθουν κι είτε το θέλουμε είτε όχι δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι να τα αποφύγουμε." 

Έτσι έλεγε και ξανάλεγε η νενέ η Σουλτάνα. Γιατί η γιαγιά Σουλτάνα το έβλεπε το μέλλον κι αυτό το χάρισμα μεταφερόταν στις επόμενες γενιές. Έτσι είδε και οτι η Άνθια θα ήταν κακορίζικη. Η μοίρα της, της το 'χε γραμμένο ότι μέσα στην κακία και το μίσος θα ζούσε. Ακόμη και ο έρωτας ήρθε κι έφυγε...


  Η ιστορία ξεκινά με τις όμορφες και νοσταλγικές οικογενειακές στιγμές στη Σμύρνη του 1919 λίγο πριν τη μεγάλη σφαγή. Η μοίρα, τους θέλει να περάσουν λίγα χρόνια στη Θεσσαλονίκη και ύστερα να εγκατασταθούν στα Καλάβρυτα. Εκεί θα ζήσουν την σφαγή των Καλαβρύτων τον Δεκέμβρη του 1943. 


  Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα εποχής, με παραστατική αφήγηση, γλαφυρό ύφος, πολλές φορές διδακτικό, προσθέτοντας μερικές φορές μηνύματα. Η αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη, με διαλόγους και περιστατικά του παρελθόντος που περίτεχνα εγκιβωτίζονται στο παρόν. Η μαγεία και οι ενοράσεις το κάνουν ατμοσφαιρικό. 


  Εμένα προσωπικά μου έδωσε κάτι διαφορετικό και το τελείωσα έχοντας ταξιδέψει σε άλλη εποχή, σε άλλους κόσμους. Είναι ένα βιβλίο που καλώς έγινε θεατρικό και θα ήθελα πολύ εάν το επέτρεπαν οι εποχές να το έβλεπα και στη τηλεόραση όπως έγινε και με τις "Μάγισσες της Σμύρνης". 


Ευχαριστώ πολύ την κυρία Άννα Ραζή για το ταξίδι. Το τραγούδι που θα ντύσω αυτό το βιβλίο είναι το "θα σπάσω κούπες" με την υπέροχη και ιδιαίτερη ερμηνεία της Μαρίνας Σάττι.


Το βίντεο του βιβλίου εδώ

Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ


Σταυρούλα Κόντου για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου