ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ" ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΟΚΑ - Ανεμος Εκδοτική

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Θεοδώρα Τζόκα  - Άνεμος εκδοτική

Παραμονές Χριστουγέννων, στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, πέντε εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι, άγνωστοι μεταξύ τους, ανταποκρίνονται στην αγγελία ενός άγνωστου.

Ένας αυτοαποκαλούμενος "εκκεντρικός εκατομμυριούχος" προσφέρει το έπαθλο των εκατό χιλιάδων ευρώ σε όποιον αντέξει να παραμείνει έγκλειστος για εφτά μερόνυχτα στην απομονωμένη, σκοτεινή, γεμάτη κρυψώνες και ένοχα μυστικά, στοιχειωμένη για τους ντόπιους έπαυλη Σαντρέλλι, στην Βορειανατολική Κέρκυρα. Ένα παιχνίδι που φαίνεται εύκολο.

Ο Θωμάς, η Ζήνα, ο Άκης, η Καίτη και ο Νίκος όταν φτάνουν στην έπαυλη διαπιστώνουν ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ανεξήγητα «μεταφυσικά» φαινόμενα δοκιμάζουν τις αντοχές και τη λογική τους...ψίθυροι, φωνές, τριξίματα, αλυσίδες που σέρνονται, φαντάσματα που κάνουν την εμφάνισή τους, αντικείμενα που αλλάζουν θέση, χάνονται ή εμφανίζονται ξαφνικά. Ακολουθούν οι αιφνίδιοι και μυστηριώδεις θάνατοι του ενός μετά τον άλλον, που εξωθούν τους εναπομείναντες παίκτες στα άκρα. Η συμμετοχή τους στο παιχνίδι ήταν τελικά δική τους απόφαση και επιλογή ή ο εκκεντρικός εκατομμυριούχος είχε λόγο που τους διάλεξε για να είναι εκεί; Και όλα αυτά που συμβαίνουν είναι σε ρεαλιστικό χρόνο ή είναι δημιουργήματα της φαντασίας τους;

Πέντε ιδιαίτεροι και δυναμικοί χαρακτήρες με αδιέξοδα προσωπικά προβλήματα, δημιουργούν αντιπάθειες και συμπάθειες από τις πρώτες σελίδες, θα δοκιμάσουν τα όριά τους, θα χρειαστεί να αλλάξουν συμπεριφορά και χαρακτήρα και θα έρθουν σε σοβαρές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους με απρόβλεπτες συνέπειες. Η απόγνωση και ο φόβος λόγω του εγκλεισμού και η σταδιακή αποκτήνωση μπροστά στην απειλή του θανάτου, θα τους οδηγήσουν στην ανακάλυψη της σκοτεινής πλευράς της ψυχής τους.

Ένα εξαιρετικό ψυχολογικό θρίλερ που ενώνει άρτια το μυστήριο με το μεταφυσικό και τη ρεαλιστική πραγματικότητα. Με κοινωνικούς προβληματισμούς για τον εθισμό από τον τζόγο, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, τη βιοπάλη και τη μετανάστευση, την σωματική αναπηρία, την εξαπάτηση και τον εκβιασμό. Με γρήγορη πλοκή γεμάτη ανατροπές, καλογραμμένους διαλόγους χωρίς φλυαρίες και εικόνες που καθηλώνουν μέχρι το ανατρεπτικό φινάλε.

Ένα ταξίδι τρόμου κι αγωνίας για τον αναγνώστη που "συμμετέχει" στο παιχνίδι της έπαυλης, ψάχνοντας τα στοιχεία εκείνα που θα τον οδηγήσουν στον νικητή και το τίμημα της νίκης του αλλά και στον δημιουργό του και τα κίνητρά του. Ευφυέστατο, με ένα τέλος που δεν το περιμένεις. Συγχαρητήρια στην συγγραφέα!

 


Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου