ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κ. Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "ΕΣΜΑ πόλεμος εν καιρώ ειρήνης - Στέλιος Στυλιανού"Εκδόσεις Χάρτινη πόλη!



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ

Μια σύγχρονη ιστορία αγάπης ανάμεσα σε μια νεαρή Τουρκάλα φοιτήτρια στη Πόλη και έναν νέο Έλληνα επιχειρηματία. Δεν είναι μια απλή και αφελής αφήγηση μιας ακόμα ιστορίας αγάπης, κάθε άλλο μάλιστα. 

Το μυθιστόρημα πατάει 100% στη πραγματικότητα του σήμερα και ο συγγραφέας με απόλυτο σεβασμό στο ζευγάρι αλλά χωρίς ωραιοποιήσεις παραθέτει ακριβώς τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν όταν υπάρχουν διαφορές πολιτισμικές, εθνικότητας, νοοτροπίας και θρησκείας. 

Το ζευγάρι περνάει στη κυριολεξία δια πυρός και σιδήρου μέχρι να μπορέσουν τελικά να καταλήξουν μαζί κι αυτό λόγω των προκαταλήψεων που υπάρχουν ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Κι έτσι αναρωτιέται κανείς, αν όντως υπάρχει αυτή η περιβόητη Ελληνοτουρκική Φιλία.

Ένα μεγάλο μυστικό, που αφορά και τις 2 οικογένειες τελικά έρχεται εξ’ ολοκλήρου στη επιφάνεια για να ανατρέψει τα πάντα;;;

Κάνει πολλές ιστορικές αναφορές στον διωγμό των Ελλήνων από τη Πόλη τόσο το 1955 αλλά και το 1964. Αναφέρεται με τρομακτικές λεπτομέρειες στο προσφυγικό και στο πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τη χώρα μας, αλλά και με αναλύσεις για τον πόλεμο της Συρίας.

Ένα απόλυτα «χορταστικό» βιβλίο, μια πολύ καλά δεμένη αφήγηση, ενδιαφέρουσα πλοκή, ανατροπές, μεταδίδει πολλές και χρήσιμες γνώσεις και κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο μέχρι την τελευταία του σελίδα.

Λίτσα Κοντογιάννη 
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 
Ο Στέλιος Δ. Στυλιανού γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε κινηματογράφο, θέατρο και τηλεόραση. Από το 1975 είναι μόνιμος κάτοικος Αθηνών και εργάζεται ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και διευθυντής παραγωγής στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση. Από το 1979 είναι μέλος της εταιρίας Ελλήνων σκηνοθετών και παράλληλα ασχολείται με το γράψιμο.

Έργα του ιδίου:
"Περιπλάνηση ανάμεσα στα σκουπίδια", διήγημα, εκδ. Όμβρος, "Τίποτα πιο αληθινό από το ψέμα", διήγημα, εκδ. Δίοδος. Από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα: "Αννέ σημαίνει μάνα", που μεταφράστηκε στα τουρκικά και έχει εκδοθεί στην Τουρκία με τον τίτλο "Mana anne demektir", "Είσαι γυναίκα, είσαι γη", "Για ποιον είναι τα δάκρυα, Σιμόνη", "Ο άνεμος του πάθους", "Το όνειρο της Αννέ" και "Το μυστικό της Αλκυόνης".
 
Τίτλοι βιβλίων του :
(2018) Είσαι γυναίκα είσαι γη, Χάρτινη Πόλη
(2017) Εσμά, πόλεμος εν καιρώ ειρήνης, Χάρτινη Πόλη
(2017) Μιχριμπάν: Η νεράιδα της Σμύρνης, Χάρτινη Πόλη
(2016) Αννέ σημαίνει μάνα, Χάρτινη Πόλη
(2016) Ο άνεμος του πάθους, Χάρτινη Πόλη
(2016) Το όνειρο της Αννέ, Χάρτινη Πόλη
(2015) Μη ρωτήσεις ποτέ το γιατί, Αλκυών
(2013) Μιχριμπάν: Η νεράιδα της Σμύρνης, Χάρτινη Πόλη
(2011) Το μυστικό της Αλκυόνης, Modern Times
(2010) Το όνειρο της Αννέ, Modern Times
(2009) Ο άνεμος του πάθους, Modern Times
(2006) Για ποιον είναι τα δάκρυα, Σιμόνη;, Modern Times
(2004) Είσαι γυναίκα είσαι γη, Modern Times
(2003) Αννέ σημαίνει μάνα, Modern Times

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου