ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Η κριτική άποψη της κυρίας Σωτηρίας Παπαρσένη για το βιβλιο"Ξεχασμένα Κορίτσια" Sara Blaedel, Εκδόσεις Κλειδάριθμος!!!



 περισσότερα για το βιβλίο εδώ


Ένα πολυσυζητημένο θρίλερ που έγινε best seller κι όχι άδικα. 

Η Sara Blaedel θεωρείται η «Βασίλισσα του Εγκλήματος» της Δανίας και τα βιβλία της έχουν αναγνωριστεί παγκοσμίως και βραβευτεί με σημαντικά βραβεία. Κάθε της βιβλίο μεταφράζεται σε 21 χώρες και είναι απ΄ τις πιο αγαπημένες συγγραφείς του είδους αυτού.

Απ΄τις πρώτες κιόλας σελίδες ξεκινά δυναμικά η πλοκή με το θάνατο μιας νέας γυναίκας μέσα στο δάσος. 

Η γνωστή ηρωίδα των βιβλίων της Blaedel, Λουίσε Ρικ, επικεφαλής του τμήματος Ειδικών Ερευνών, προσπαθεί να ταυτοποιήσει το θύμα μα κάθε της προσπάθεια αποβαίνει άκαρπη. Μέχρι που μετά την δημοσίευση της φωτογραφίας της στις εφημερίδες, μια γυναίκα θα επικοινωνήσει μαζί της και θα της δώσει τον Μίτο για να ξεκινήσει. 

Βοηθός και πολύτιμος συνεργάτης της, ο  Άικ, θα καλύπτει τα κενά όταν η ίδια θα διστάσει να συνδέσει το παρόν με το προσωπικό, δικό της παρελθόν. Κι ενώ το πρώτο θύμα θα αποκτήσει όνομα, νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις θα ακολουθήσουν μιας και η Λισεμέτε φαινόταν νεκρή, με πιστοποιητικό θανάτου που εκδόθηκε προ 30ετίας. 

Η έρευνα θα συνεχιστεί στο παλιό Ίδρυμα για παιδιά με νοητική στέρηση, εκεί που οι γονείς κι οι συγγενείς άφηναν μόνα, χωρίς καμιά επίσκεψη τα «Ξεχασμένα παιδιά» τους. Κι όσο οι πόρτες και τα στόματα θα παραμένουν κλειστά, νέα θύματα βίας θα βρεθούν ή θα χαθούν στο δάσος. Το καταφύγιο της Λουίσε Ρικ θα γίνει ο εφιάλτης των κατοίκων της περιοχής. Κι η ίδια θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο τραυματικό της παρελθόν, βάζοντας τον εαυτό της σε δεύτερη μοίρα προσπαθώντας να προλάβει την επόμενη κίνηση του δράστη.
  



Ένα βιβλίο δράσης, αγωνίας και δυνατών σκηνών. Η αφήγηση τριτοπρόσωπη μα δεν στερείται της αμεσότητας του λόγου. Βήμα βήμα ακολουθούμε την έρευνα της ηρωίδας και τις προσωπικές της μάχες με το παρελθόν. 

Αν και θρίλερ δεν λείπει το συναίσθημα μιας και υπάρχουν κι οι καθημερινές στιγμές των ηρώων, οι αγωνίες και ο πόνος. Το θέμα των κλειστών αυτών ιδρυμάτων, ιδιαιτέρως ευαίσθητο, προβληματίζει μιας και σκηνές  που περιγράφονται, ίσως, υπήρξαν και στην πραγματική ζωή συνανθρώπων μας. 

Η επιμονή, το πείσμα, η καλή μνήμη και ίσως ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή θα λύσουν το αίνιγμα, θα αποδώσουν δικαιοσύνη, έστω και αργά και θα εξημερώσουν τα τέρατα. 

Πολλές φορές η ανάγκη αυτοπροστασίας υπερέχει της ασφάλειας των υπολοίπων. Ποιος μπορεί να κατακρίνει; Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα πως θα λειτουργούσε διαφορετικά; 


το βίντεο του βιβλίου εδώ

Η συγγραφέας


Η Sara Blaedel 
θεωρείται σήμερα η «Βασίλισσα του Εγκλήματος» της Δανίας –τα βιβλία της έχουν πωλήσεις άνω του 1,8 εκατομμυρίου μόνο στη Δανία, μια χώρα με πληθυσμό 5,6 εκατομμύρια – ενώ η σειρά βιβλίων της με πρωταγωνίστρια τη Λουίσε Ρικ είναι από τις πλέον αγαπημένες του είδους σε ολόκληρο τον κόσμο. Tα βιβλία της έχουν εκδοθεί σε 21 χώρες, ενώ το 2014 ψηφίστηκε για τέταρτη φορά ως η δημοφιλέστερη συγγραφέας της Δανίας και το 2015 απέσπασε το ανώτατο λογοτεχνικό βραβείο της Δανίας, De Gyldne Laurbær. Ζει στην Κοπεγχάγη με την οικογένειά της. Όταν δεν ασχολείται με την αφήγηση άγριων φόνων, είναι πρέσβειρα της οργάνωσης Σώστε τα Παιδιά.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΠΑΠΑΡΣΕΝΗ για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου