ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλίο "Να ονειρευτώ ξανά - Ιφιγένεια Τέκου" Εκδόσεις Διόπτρα!

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ




Ένα βιβλίο που σε κερδίζει από τις πρώτες του κιόλας σελίδες, βρύχει από αισιοδοξία, προτρέπει να συνεχίζει κανείς να ζει και όποιος το καταφέρνει ανταμείβεται τελικά για την επιμονή και την υπομονή του και καταφέρνει «να ονειρευτεί ξανά». Παρ’ όλες τις δύσκολες στιγμές όπου διαδραματίζεται η ιστορία, κατά τη διάρκεια του β’ παγκόσμιου πολέμου, και μετά, την εποχή του εμφυλίου, οι ήρωες συνεχίζουν να ονειρεύονται και να αναζητούν την ευτυχία.

Εικόνες γεμάτες χρώμα και παρόλα τα βάσανα, καταφέρνει κι ανθεί η ελπίδα.

Οι κεντρικοί ήρωες, ή καλύτερα οι ηρωίδες, απολύτως ανθρώπινοι, που κρατούν τα ηνία σε αυτό το μυθιστόρημα, απλές γυναίκες με μεγάλο ψυχικός σθένος, δεν υπολείπονται σε συναίσθημα και αγωνιστικότητα παρ’ όλο που κάποιοι άντρες της ιστορίας αποτελούν τροχοπέδη στις όποιες αποφάσεις ή κινήσεις τους, όπως ακριβώς συνηθιζόταν στην ελληνική κοινωνία τότε. Ευτυχώς όμως οι άντρες αυτοί δεν αποτελούν τον κανόνα.

Ένα πόνημα της κυρίας Τέκου, καλογραμμένο, καθόλου κουραστικό, με γρήγορη πλοκή, γεμάτο ανατροπές και συμπτώσεις, μια υπέροχη πένα γεμάτη από ομορφιές, χρώματα και άρωμα του Ιονίου, και όλα αυτά διανθισμένα με τη ντοπιολαλιά των επτανησίων.

Λίτσα Κοντογιάννη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου