ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλιο "Χάρτινες μνήμες-Χρήστος Φλουρής"Εκδόσεις Διόπτρα!

Περισσότερα για το βιβλίο και το συγγραφέα μας εδώ




Χάρτινες μνήμες, ένα άλμπουμ με φωτογραφίες, με μια συγκεκριμένη να ταράζει τη ρουτίνα της ηρωίδας του βιβλίου, να εγκαταλείπει την ήρεμη και τακτοποιημένη ζωή της, την γεμάτη ωστόσο κρυμμένα μυστικά, και μέσα από αυτή την αναζήτησή της, θα αποκαλυφθούν ένα προς ένα για να επέλθει η λύτρωση για όλους.

Μια γραφή, έντονα συναισθηματική, στρωτή, και με μια αφήγηση σε τρίτο πρόσωπο, με τη μια ανατροπή να διαδέχεται την άλλη.

Η εναλλαγές χρόνου απόλυτα ισορροπημένες, έτσι ώστε ο αναγνώστης να αντιλαμβάνεται απολύτως τους λόγους που προβαίνει στις όποιες ενέργειές της.

Λόγω του θέματος του βιβλίου, που αφορούν τα δράματα που εκτυλίσσονται πίσω από τις εφτασφράγιστες, βαριές πόρτες κάποιων ιδρυμάτων, όπου κυριαρχεί ο νόμος της σιωπής, και με τις  αναλύσεις του συγγραφέα σε πολλά σημεία, που ενδεχομένως μπορεί να κουράσουν γιατί γίνεται υπέρ-αναλυτικός, διαβάζεται άνετα, με αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, όπου επέρχεται η κορύφωση.

Διαβάστε το ….. γιατί όταν υπάρχουν ανοιχτοί λογαριασμοί με το παρελθόν, έρχεται η στιγμή στη ζωή μας να βάλουμε τάξη σε αυτό, να δούμε κατάματα ό,τι μας τρόμαξε, ό,τι μας λύπησε και ό,τι μας έκανε χίλια κομμάτια, να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας, να γίνουμε ακριβοδίκαιοι, έτσι ώστε να επέλθει η λύτρωση. Έτσι μόνο θα μείνει το παρελθόν στη λήθη του.


Λίτσα Κοντογιάννη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου