ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

ΚΛΗΡΩΣΗ 10/07/17, ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ για το βιβλιο "Επαίτες ονείρων - Ελσα Μαγγανάρη" Μaradel Books!




#ΚΛΗΡΩΣΗ - 10/07/17
#Διαγωνισμός 





1) Κάντε like στην ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ στην ανάρτηση με την κλήρωση του "Επαίτες ονείρων - Ελσα Μαγγανάρη "


2) Κοινοποιήστε την στον τοίχο σας !! αφήστε το σχόλιό σας και μπείτε στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί 10 Ιουλίου! 1 τυχερος/η θα κερδίσει ένα αντίτυπο από το βιβλίο!

Περιγραφή

 Τρεις ιστορίες, τρεις γυναίκες, τόσο διαφορετικές και συγχρόνως τόσο ίδιες, επαιτούν το όνειρο της απόλυτης αγάπης.
Η αυλαία ανοίγει με την αναγεννησιακή μορφή της Ιοκάστης. Γεννημένη στο τέλος του 19ου αιώνα, απολαμβάνει τα οφέλη μιας εποχής, ξέχειλης σε ρομαντισμό και ιπποτισμό. Ωστόσο, ασφυκτιά, εγκλωβισμένη μέσα σε απροσπέλαστους τοίχους καθωσπρεπισμού. Ακολουθεί πιστά τις ενδείξεις της καρδιάς της. Γνωρίζει την επιρροή που ασκεί η αγάπη και γίνεται οικειοθελώς ιέρεια της.
Λίγες δεκαετίες αργότερα, η Μαρίνα καλείται να υπερασπιστεί την βιωσιμότητα του υπέρτατου συναισθήματος, αντιμετωπίζοντας σθεναρά τις δύσκολες συνθήκες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Ασπάζεται αδιαμαρτύρητα την δύναμη του πεπρωμένου. Σφραγίζει το τέλος της δικής της ιστορίας.
Η σύγχρονη ηρωίδα, η Εύα, πλήρωσε ακριβά το αντίτιμο της υποτιθέμενης ευτυχίας. Απογοητευμένη, κλείνει ερμητικά τις πόρτες, σε οποιονδήποτε επισκέπτη, είναι καλυμμένος με τον μανδύα του έρωτα. Αγνοεί όμως, πως το σύμπαν έχει επιλέξει ήδη, αυτόν που έχει το μοναδικό αντικλείδι.
Το τέλος ανατρεπτικό, απρόσμενο, επιφέρει την κάθαρση μιας αέναης αρχής.






ΓΙΟΥΛΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Ελσα Μαγγανάρη


Γεννήθηκα στην Νάουσα 39 χρόνια πριν, μια μέρα που σηματοδότησε και την πρώτη ανάσα της ψυχής μου σε τούτο τον κόσμο. Απ’ όσο θυμάμαι έγραφα από πάντα, δίχως να συνειδητοποιώ όμως την έννοια της προσωπικής μου εξομολόγησης και την αξία των γραπτών μου. Μέχρι που πριν από δύο χρόνια οι πρώην συνάδελφοι μου με έπεισαν πως αυτό το άγνωστο λέγεται ταλέντο που πρέπει να αξιοποιηθεί. Έτσι έμεινα σκυφτή σε μια σελίδα και πήραν οι σκέψεις μου πνοή γεννώντας αυθόρμητα ένα μυθιστόρημα. Το σύγγραμμα μου ‘ Επαίτες Ονείρων’ αντικατοπτρίζει την έννοια του πραγματικού και την σημειολογία της αγάπης. Ο ρομαντικός αποκρυφισμός μου πηγάζει μέσα από ιστορίες.
Οι στόχοι μου είναι λίγοι μα συγκεκριμένοι και τόσο δυνατοί που γίνονται χείμαρρος σαν έρχομαι σε επαφή με το μελάνι και το χαρτί. Ευελπιστώ να γράφω μέχρι να σιγήσει η φωνή μου. Οφείλω να εκπροσωπώ την λογοτεχνία, γιατί αποτελεί μια εσωτερική μου ανάγκη η οποία λογίζεται ως αξία ανεκτίμητη και διαχρονική.
Τρόποι επικοινωνίας με την συγγραφέα: https://www.facebook.com/elsa.maganari

4 σχόλια: