ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Αγρια Λεβάντα - Belinda Alexandra" Εκδόσεις Διόπτρα!




Ένα υπέροχο ιστορικό μυθιστόρημα που ξεκινάει από το 1922, στη Γαλλική Προβηγκία, και τελειώνει με το τέλος του Β΄Παγκοσμίου πολέμου. 

Η συγλονιστική πορεία μιας ταλαντούχας μικρής, της Σιμόν, που από τα χωράφια της λεβάντας που καλλιεργουσαν οι δικοί της, βρέθηκε να κατακτά με την υπέροχη φωνή της και το πάθος της για τον χορό, τις μεγαλύτερες σκηνές του Παρισιού, του Βερολίνου και της Ν.Υόρκης, διδάσκοντάς μας ήθος, θάρρος, φιλοδοξία και αξιοπρέπεια. 

Η φήμη της δεν στέκεται ικανή να της αλλάξει το χαρακτήρα. Ο έρωτας την απογειώνει. Οι απογοήτευση απο τους ανθρώπους την ωριμάζει. Ο πόλεμος την κάνει να αντισταθεί με πάθος στον εχθρό για την ελευθερία της πατρίδα της. Η πραγματική αγάπη, που έρχεται μέσα στη βία του πολέμου της θυμίζει αυτό που της έλεγε πάντα η μητέρα της.... «Τίποτε δεν πάει χαμένο, Σιμόν. 



Η αγάπη που δίνουμε ποτέ δεν πεθαίνει.» Εξαιρετική η γραφή της Alexandra Belinda, απλή αλλά γλαφυρή, με ιστορικά στοιχεία που καλύπτουν την πολιτική αλλά και τα καλλλιτεχνικά δρώμενα της εποχής. 

Ένα βιβλιο που με γέμισε συναισθήματα, με συγκίνησε με την ανθρωπιά του, την αξία της φιλίας, το υπέροχο δέσιμο της οικογένειας, τον σεβασμό για τα ζώα και την συντροφικότητα και τέλος την αγάπη για την πατρίδα και την ελευθερία. Με ταξίδεψε και με γέμισε αρώματα λεβάντας, ψυχής και αγάπης.... 

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Εύη Αναστασιάδου για την ομάδα 
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου