ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κα Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "Συνάντηση με τη μοίρα - Αντρη Ευριπίδου" Εκδόσεις Πνοή!Άντρη Ευριπίδου,
Εκδόσεις ΠΝΟΗ

Μια πολύ φρέσκια γραφή, μια όμορφη ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται στην Αγγλία του σήμερα, μιας και η συγγραφέας έχει προσωπικά βιώματα από εκεί, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να εκτυλίσσεται σε οποιαδήποτε άλλη  ευρωπαϊκή χώρα, ακόμα και στην Ελλάδα. 

Ο τίτλος μπορεί να παραπέμπει σε θέματα μοιρολατρίας, αλλά πιστέψτε με, τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι.

Αρκετά αληθοφανής και πολυπρόσωπη αφήγηση, όπου τα προβλήματα και τα βιώματα των ηρώων του μυθιστορήματος πατάνε απόλυτα στη πραγματικότητα του σήμερα, οι δε χαρακτήρες θα μπορούσαν να είναι άνθρωποι καθημερινοί, τη διπλανής πόρτας, ή και μέλη της οικογένειάς μας. Μέσα από αυτούς βλέπουμε πράγματα τα οποία θα μπορούσαμε κάλλιστα να βιώνουμε κι εμείς, αν δεν τα έχουμε ήδη βιώσει.

Το κλήμα είναι αρκετά ευχάριστο, παρόλο που πρόκειται για περιγραφή της καθημερινότητας, και δεν γίνεται καθόλου κουραστική. Το βιβλίο διαβάζεται άνετα μέχρι την τελευταία σελίδα του.
Κεντρικό πρόσωπο μια γυναίκα, την οποία αρχίζουμε να παρακολουθούμε από το τέλος της εφηβείας της, στη προσπάθεια να βρει τον δρόμο της και τον τρόπο που προσπαθεί να ξεπεράσει τα απρόοπτα της ζωής. Μαζί της θυμώνουμε, πεισμώνουμε, στενοχωριόμαστε, συγκινούμαστε, απελπιζόμαστε, κλαίμε. Όλα τα πρόσωπα που την πλαισιώνουν, ακόμα και τα μέλη της οικογένειάς της, παίζουν ένα πολύ καθοριστικό ρόλο στη ζωή της, άλλοι λιγότερο, άλλοι πολύ περισσότερο.

Δεν λείπουν φυσικά στη όλη αφήγηση και οι ανατροπές, με την μεγαλύτερη στο τέλος.
Και η ουσία του βιβλίου; Η κεντρική ιδέα του ποια είναι; Όσο κι αν φαίνεται τόσο τετριμμένο και συνηθισμένο, τείνουμε δυστυχώς να ξεχνάμε πως ….. εμείς κάνουμε σχέδια, αλλά ο Ύψιστος γελά! Έχει άλλα σχέδια!

Πόσο απρόβλεπτη είναι η ζωή αλήθεια και πόσο περίεργα είναι τα παιχνίδια της!

Λίτσα Κοντογιάννη
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ
 

Η Άντρη Ευριπίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ, απ’όπου απέκτησε πτυχίο στη Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία και Διεθνές Μάρκετινγκ.

Η αγάπη της για τα ταξίδια σε συνδυασμό με τη φαντασία της την οδήγησαν στη συγγραφή του πρώτου της μυθιστορήματος. Αρθρογραφεί στο προσωπικό της blog.

Το πρώτο της μυθιστόρημα «Συνάντηση με τη μοίρα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου