ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η Εύη Αναστασιάδου για το βιβλίο "ΣΑΣΜΟΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ" Εκδόσεις Μίνωας!




Ακόμα μια φορά ο Σπύρος Πετρουλάκης με γοήτευσε… 

Η αφήγηση λυρική και ρεαλιστική, με συγκλόνισε και με συγκίνησε. Οι υπέροχες περιγραφές της Κρητικής γης με έκαναν να αγαπήσω το νησί και τις ομορφιές του. 

Το διάβασα χωρίς να πάρω ανάσα και μέχρι το τέλος δεν είχα «εντοπίσει» τον ένοχο, πράγμα που το θεωρώ μεγάλη επιτυχία του συγγραφέα. 

Συνεχείς οι ανατροπές στην υπόθεση, ζωντανοί διάλογοι, έντονα συναισθήματα, ήρωες με προσωπικότητα. που θαρρείς πως παίρνουν ζωή, πως φεύγουν από τα μαύρα στίγματα των σελίδων του βιβλίου και κάθονται δίπλα σου ή απέναντί σου και σου μιλούν…. μπαίνεις στα σπίτια τους, δουλεύεις μαζί τους στα χωράφια τους…. βλέπεις τα πρόσωπά τους…. ακούς τη φωνή τους... συμμετέχεις στο δράμα τους…. 

Ντοπιολαλιά και φύση στα καλύτερά της, έρωτες και δράματα, φονικά και αίμα, αλήθειες και ψέματα, μυστικά και όνειρα, εκδίκηση και συγχώρεση…. 

Τα γεγονότα είναι δραματικά, καταιγιστικά θα έλεγα, τόσο που σε δεν σε αφήνουν να πλήξεις ούτε στιγμή. Όλα σ’ αυτό το βιβλίο είναι σαν ένα μαγευτικό γαϊτανάκι ανθρώπων και καταστάσεων που σμίγουν ερωτικά για να καταλήξουν στον πολυπόθητο «Σασμό». Εκεί που η δύναμη της συγχώρεσης κλέβει την παράσταση και υποκλίνεσαι στο μεγαλείο της ψυχής… 

Εκεί που τίποτε άλλο δεν έχει μεγαλύτερη σημασία από την καλοσύνη και την αγάπη….. Εκεί που η εξομάλυνση των σχέσεων και το σταμάτημα της βεντέτας δεν μπορεί παρά να γαληνέψει την ψυχή σου…. Εκεί που όταν κλείνεις το βιβλίο, δεν μπορεί να μην κυλήσει ένα δάκρυ! 

Άλλο ένα διαμαντάκι στη συλλογή μου…. Ευχαριστώ για το μοναδικό ταξίδι Σπύρο Πετρουλάκη!

Εύη Αναστασιάδου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 




Ο Σπύρος Πετρουλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και έζησε στο Ρέθυμνο και στα Χανιά από όπου και κατάγεται. Είναι συνθέτης και στιχουργός και έχει συμμετάσχει σε μουσικές παραστάσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Τραγούδια του περιλαμβάνονται σε CD πολλών γνωστών καλλιτεχνών, ενώ έχει γράψει μουσική και τραγούδια για ντοκιμαντέρ και θεατρικές παραστάσεις. Έχει διατελέσει διευθυντής στο διαφημιστικό τμήμα και ραδιοφωνικός παραγωγός στο Δίκτυο fm 91,5 στα Χανιά.
Ασχολείται επαγγελματικά με τη φωτογραφία, είναι αφηγητής παραμυθιών, προπονητής και Πανελληνιονίκης στο άθλημα του Taekwondo και έχει ως χόμπι την αναρρίχηση και τις καταδύσεις.
 
Τίτλοι βιβλίων του:
(2019) Σασμός, Μίνωας
(2018) Αμαλία, Μίνωας
(2018) Το παράθυρο της Νεφέλης, Μίνωας
(2017) Το τελευταίο δαχτυλίδι, Μίνωας
(2016) Η Παναγιά της φωτιάς, Μίνωας
(2016) Η συνταγή της ευτυχίας, Μίνωας
(2016) Ο δράκος Μπουρμπουλήθρας, Μίνωας
(2015) Η εξομολόγηση, Μίνωας
(2015) Η εξομολόγηση, Μίνωας
(2015) Ο θησαυρός του Κυβερνήτη, Μίνωας
(2015) Ο θησαυρός του κυβερνήτη, Μίνωας
(2014) Στα χνάρια του κουρσάρου Μπαρμπαρόσα, Μίνωας
(2014) Το παράθυρο της Νεφέλης, Μίνωας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου