ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Κριτική της τριλογίας "Τα Παλιά Ασήμια" της συγγραφέως Μάιρης Κόντζογλου από τη Γιούλη Γεωργία Τσακάλου

Δεν τολμώ να πώ ΜΟΝΟ μαγική τριλογία!! H κυρία Μαίρη Κόντζογλου ανεβάζει ψηλά τον πήχη!! Με ξεχωριστή λεκτική μαεστρία συνθέτει του καιρού τα γυρίσματα, ζωές περάσματα, ιστορίες φαντάσματα, χαμένες μες στου χρόνου τη σκόνη.. .




Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να ζωγραφίζει με τις λέξεις και ταυτόχρονα να σου προκαλεί τόσο δυνατά συναισθήματα εκεί που η γραφή μοιάζει με χάδι; Τα Παλιά Ασήμια ειναι μια τριλογία μεγάλης συγγραφικής αξίας!!

Εντύπωση μου έκανε η γλώσσα που χρησιμοποιεί, λυρική και κατανοητή !!. Μακάρι ολοι οι νέοι να αντιληφθούν την αξία της. Καλογραμμένο, ιστορικά τεκμηριωμένο!! Απίστευτο ταξίδι σε τόπους, σκέψεις , λέξεις και αποφθέγματα με τοσα πολλά κοινωνικα και πολιτιστικά στοιχεία της τοτε εποχής!! Πραγματικά καθώς το διαβάζεις ταξιδεύεις πίσω στο χρόνο και στην υπέροχη Καππαδοκία όπως μοναδικά εχει ζήσει και περιγράφει η συγγραφέα μας.

Πρόκειται για εκπληκτική τριλογία με εξαιρετική πλοκή και ζωντανούς χαρακτήρες. Μέσα από τις άψογες περιγραφές των ιστορικών γεγονότων παρακολουθούμε την πορεία της ζωής των πρωταγωνιστών. Συμπάσχουμε με την λύπη τους, την αγωνία τους και νιώθουμε ανακουφισμένοι με την ευόδωση των στόχων τους και την ευτυχία τους!!πραγματικά δεν ήθελα να τελειώσει.

Ενα ανάγνωσμα κόσμημα.

Συγχαρητήρια στη συγγραφέα μας !!


Γιούλη Γεωργία Τσακάλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου