ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

Γράφει η κα Γιούλη Τσακάλου (ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ) για το βιβλίο "Το Τελευταίο Δαχτυλίδι - Σπύρος Πετρουλάκης"Εκδόσεις Μίνωας!





 Περισσότερα για το βιβλίο μας εδώ

Ένα βιβλίο που ξεχωρίζει με το θέμα του , ανατροπές, φαντασία, γλυκύτητα και βαθιά μηνύματα όλα νομίζω τελικά ότι είναι αλληλένδετα μεταξύ τους. Σε καθηλώνει και μετά από λίγο σε τραβάει μέσα στην ιστορία, γίνεσαι "θεατής" και ταυτόχρονα το "θύμα" του... Από τις πρώτες σελίδες άρχισα να φτιάχνω πιθανά σενάρια τέλους. Ήθελα να ανατρέξω στο τελευταίο κεφάλαιο να μάθω τι πραγματικά συμβαίνει. 

Συγκλονίστηκα με τα 5 δαχτυλίδια του Αγγελου, μια μίξη αγωνίας, μυστηρίου, αποπλάνησης, ζήλιας, συγκίνησης και δύναμης που δένουν με  την περιγραφή των γεγονότων.... και δώ αναρωτήθηκα  τι είναι πιο σπουδαίο η αγάπη ή η αλήθεια; Αναρωτήθηκα ποια προσωπικότητα με προβλημάτισε περισσότερο η Τατιάνα η Νάσια ή ο Χριστόφορος; 

Τελικά  με προβλημάτισε το δυνατό μήνυμα που θέλει να μας μεταφέρει  ο συγγραφέας: Χωρίς αλήθεια, κάπου θα χαθεί το παιχνίδι στη ζωή! όταν η ψυχή πληγώνεται κάποιες πράξεις δικαιολογούνται.Πολλές είναι οι περιπτώσεις σε όλους τους τομείς που αναγκαζόμαστε να πούμε κάποιο ψέμα. Όταν όμως, ψέμα στο ψέμα, χτίζεις μια οποιαδήποτε σχέση, κάπου- κάποτε θα βρεθείς σε ένα αδιέξοδο χωρίς να ξέρεις πως θα βγεις από αυτό. Έτσι, αναπόφευκτα, θα χαθούν αξίες και θα καταστραφούν σχέσεις. Σχέσεις ζωής!

Δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω Σπύρο Πετρουλάκκη! Σ αυτό το βιβλίο η ιστορία μου κέντρισε το ενδιαφέρον γιατί δεν είναι χιλιογραμμένη.. από την αρχή της ανάγνωσης  έψαχνα πιο συχνά ώρες χαλάρωσης για να ξαναβρεθώ με το βιβλίο στα χέρια. Ήθελα να μάθω την συνέχεια. 

Eνα βιβλίο με εκπληκτική προσέγγιση σε όλες τις κλίμακες αξιών της ανθρώπινης φύσης!   καταφέρνει να δημιουργεί δυνατές προσωπικότητες και αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι ότι μεγαλώνει με  τους ήρωες του,  τους πιάνει από μικρά παιδιά και τους κάνει ενήλικες με αισθήματα πάθη και κυρίως βοηθάει εμάς να τους καταλάβουμε οποιες και αν είναι οι πράξεις τους είτε καλές είτε κακές!

Ένα βιβλίο εξαιρετικό που πραγματεύεται ενα σπουδαίο θέμα αυτό της παρένθετης μητέρας ξυπνά όλες τις αισθήσεις  μέσα από τα συναισθήματα των ηρώων του, της αγάπης και ιδιαίτερα της μητρικής, τη δύναμη που κρύβει ο καθένας μέσα του και τον βοηθά να αντιμετωπίζει αντίξοες συνθήκες και κυρίως τη δύναμη της συγχώρεσης! 

Η αιώνια πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό με έκανε να θυμώσω, να νιώσω αγωνία, να συγκινηθώ και τελικά να νιώσω ικανοποίηση που αποκαταστάθηκε η τάξη! Με απλά λόγια ο κύριος Πετρουλάκης μας λέει πως οι άνθρωποι μένουν άνθρωποι... Μας δίνει όμως ένα δίδαγμα μετά από κάθε φορτούνα ακολουθεί η γαλήνη... Εξαιρετικό... Το αποτέλεσμα τον δικαίωσε και εγώ το απόλαυσα! Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα και σας!

Ένα απόσπασμα του βιβλίου που με συγκλόνισε  μ έκανε να νιώσω το μέγεθος της αγάπης δύο ανθρώπων που τους ένωσε το ΜΑΖΙ για πάντα! Σ’ ευχαριστώ για το ταξίδι Σπύρο Πετρουλάκη!

«Μόνο εσύ θα μπορούσες… να με βοηθήσεις. Ολη μου τη ζωή…σε αγαπάω. Είσαι η ζωή μου..και ο θάνατός μου. Σε ευχαριστώ μάτια μου» Οι τελευταίες λέξεις ήταν ψίθυρος και βγήκαν σαν αχνός με κάθε ανάσα της , με κάθε σταλαγματιά. Όμως όσο αχνό και άτονο και να είναι ένα «σ αγαπώ», όταν είναι  βγαλμένο μέσα από την ψυχή του ανθρώπου, δεν μπορεί παρά να κρύβει σε κάθε του γράμμα τα σπανιότερα και πιο πλούσια συναισθήματα.»




ΓΙΟΥΛΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου