ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Γράφει η κα Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "Οι χαμένοι Θεοί - Βασίλης Μακαρίου" Εκδόσεις Πηγή!




ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Αυτό το βιβλίο υπήρξε για μένα τουλάχιστον αληθινή έκπληξη. Δεν έχω ξαναδιαβάσει κάτι παρόμοιο και πραγματικά με εντυπωσίασε. 

Ο συγγραφέας μας βούτηξε κατευθείαν μέσα στον κόσμο της μυθολογίας, της Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και των ανασκαφών και έτσι μας έδωσε άφθονο υλικό για προβληματισμό. Τι είναι πραγματικά από το παρελθόν μας μόνο προϊόν μυθοπλασίας και τι ανήκει όντως στην Αρχαία Ελληνική Ιστορία; Τα γνωρίζουμε άραγε όλα, ή κάποιοι, εσκεμμένα ίσως, μας κρύβουν ή διαστρεβλώνουν την πραγματική διάσταση των γεγονότων;

Το μυθιστόρημα αυτό, είναι απόλυτα χορταστικό και πυκνογραμμένο, παρ’ όλες τις 288 και μόνο σελίδες του.  Όλο το βιβλίο είναι ένα και μόνο κεφάλαιο και ο ήρωας του, αν και μας είναι τρομερά οικείος, θα μπορούσε να είναι κάποιος πολύ καλός μας φίλος ή και συγγενής μας, σε όλη τη πορεία της αφήγησης, δεν μας συστήνεται, δεν μας αποκαλύπτει το όνομά του.

Μια συναρπαστική αφήγηση που γίνεται σε πρώτο πρόσωπο, απόλυτα ολοζώντανη, διαδραματίζεται στην Ελλάδα του σήμερα, αλλά μας ταξιδεύει χιλιετίες πίσω. 

Αν υπάρχει συνέχεια, την περιμένουμε με μεγάλη αγωνία μήπως απαντηθούν οι απορίες μας.

Λίτσα Κοντογιάννη
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 




Ο Μακαρίου Ι. Βασίλειος είναι γεννημένος το 1976 στην Πτολεμαΐδα, κάτοικος, πλέον, Θεσσαλονίκης, με κύρια ενασχόλησή του τη διαφήμιση και επικοινωνία. Είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας "Τρισδιάστατα Εμπορικά Κέντρα Ελλάδος" (www.hellenicshoppingcenters.gr). Σπουδές του η σκέψη, που συνεχίζει έως και σήμερα να αναπτύσσει και χόμπι του τα ταξίδια σε άγνωστους και χαμένους προορισμούς.
 
Τίτλοι Βιβλίων του
(2017) Οι χαμένοι θεοί, Εκδόσεις Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου