ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η Εύη Αναστασιάδου για το βιβλίο "Η νύχτα της αλήθειας - Σπύρος Πετρουλάκης" Εκδόσεις Μίνωας!



Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ - ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ

Δεν περίμενα ομολογώ, κάτι λιγότερο από ένα ακόμα εξαιρετικό μυθιστόρημα από τον κ.Πετρουλάκη. 

Με την γνωστή πια, στρωτή και δυνατή γραφή του, με έβαλε αμέσως, από την πρώτη σελίδα, σε ένα κλίμα μυστηρίου και αγωνίας και στη συνέχεια με παρέσυρε σε μια δίνη συναισθημάτων, ακολουθώντας χωρίς σταματημό κάθε έναν από τους τραγικούς του ήρωες. 

Η αγάπη παίζει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στην ιστορία και τα μηνύματα πολλά… Οι ήρωες και μαζί με αυτούς και ο αναγνώστης, πονούν, χάνονται μέσα στην απώλεια, αδικούνται και πληρώνουν λάθη που δεν έκαναν, υποφέρουν και υπομένουν όσα η ζωή τους κερνάει, χαμογελούν και προχωρούν επουλώνοντας πληγές, αναρωτιούνται και απορούν πώς η ζωή τους μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη και πώς να βρουν τη δύναμη να ξεκινήσουν απ’ την αρχή. 



Όσο πιο σκοτεινή είναι μια νύχτα, τόσα περισσότερα μυστικά, άνομες σκέψεις, ακυβέρνητα και ανομολόγητα πάθη κρύβει. Υπέροχες οι περιγραφές της Ιθάκης και των βουνών της Ευρυτανίας. 

Γέμισα εικόνες γαλάζιου και πράσινου, άκουσα τα πιο όμορφα κελαρύσματα νερών και κελαϊδίσματα πουλιών. Έλατα και ποτάμια, γαλάζια νερά και ονειρεμένες ακρογιαλιές γέμισαν τη φαντασία μου. Βουνό και θάλασσα σε μια, θα την έλεγα, ερωτική συνύπαρξη. 

Εξαιρετικοί διάλογοι, χαρακτήρες ζωντανοί, που σε κάνουν να νιώθεις πως είσαι και εσύ εκεί, δίπλα τους και συμμετέχεις στην κουβέντα τους και πως είσαι κομμάτι από τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους. Όσο πιο φωτεινή είναι μια μέρα, τόσες ελπίδες, όνειρα, δύναμη και αγάπη πηγάζει από μυαλό και κυριεύει την ψυχή του ανθρώπου.

Η νύχτα της αλήθειας θα έρθει σαν κάθαρση για τους ήρωες, το ανεπανάληπτο φως της θα σβήσει τα σκοτάδια και τις σκιές εκεί όπου τα μυστικά και τα ψέματα είχαν βρει για χρόνια καταφύγιο. Η σκοτεινή και άναστρη νύχτα των μυστικών θα γεμίσει από το φως που μόνο η αγάπη χαρίζει. Ευχαριστώ τον κ.Πετρουλάκη για το θαυμάσιο αυτό ταξίδι. 

Ένα ταξίδι που σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα, γιατί θα γεμίσει τα αμπάρια του πλοίου σας με εικόνες, αρώματα, χρώματα, συναισθήματα και θα πείτε πως άξιζε τον κόπο αυτό το «μπάρκο».

Εύη Αναστασιάδου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Περισσότερα για τον συγγραφέα μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου