ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Εβόρα - Κώστας Κρομμύδας" Εκδόσεις Διόπτρα!


Εβόρα - Κώστας Κρομμύδας - Εκδόσεις Διόπτρα

Εβόρα σημαίνει αέρας, άνεμος, δροσερός καιρός, δροσερός τόπος, σκιερό μέρος...

Ο συγγραφέας πέτυχε τον στόχο του.

Η Εβόρα έκανε αυτό που έπρεπε.

Γιατί….
Αυτά ακριβώς ταξίδεψαν στην ψυχή και στο μυαλό μου, όσο διάβαζα το βιβλίο. Όταν δε έφτασα στην τελευταία σελίδα, δεν ήθελα να γυρίσω στην πραγματικότητα.

Μια πανέμορφη εικόνα είχε πλημμυρίσει το μυαλό μου με τη φύση σε όλο της το μεγαλείο, με μια πολύτιμη αίσθηση ηρεμίας στην ψυχή, μια γαλήνη στο νου και τέλος με τη συνειδητοποίηση πως ότι ζούμε, αισθανόμαστε και σκεφτόμαστε θα έπρεπε να μας εξελίσσει και να μας κάνει καλύτερους.
Η θετική αύρα της ηρωίδας με παρέσυρε.

Οι περιγραφές του τόπου που ζούσε ήταν τόσο ζωντανές που μερικές φορές αισθανόμουν έναν πόνο αφόρητο από τη ζήλεια…. 

Θα ήθελα να ζω σε ένα τέτοιο μέρος… 



Εκεί που το τσιμέντο εξαφανίζεται, ο θόρυβος δεν υπάρχει και το άγχος πεθαίνει… εκεί που έχεις την ευκαιρία να ακούσεις τη φύση και να κάνεις βουτιά στο «μέσα σου»….εκεί που η αγάπη, σε όλες τις μορφές, είναι το μόνο που έχει σημασία.
Μια τρυφερή, δυνατή και ανθρώπινη ιστορία αγάπης και αυτοβελτίωσης, δοσμένη με ευαισθησία, με απλότητα, με σοφία πολλές φορές, κυρίως όμως με τη γνωστή και αγαπημένη, για μένα κινηματογραφική γραφή του κ. Κώστα Κρομμύδα, που πάντα με ταξιδεύει ξυπνώντας την φαντασία μου.

Ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη η πλοκή της ιστορίας, με δυνατή εξέλιξη, με εναλλαγές συναισθημάτων και καταστάσεων, που διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον για τη συνέχεια.

Το πιο δυνατό του σημείο για μένα, η ηρεμία και η αίσθηση γαλήνης που αποπνέει μέσα από τις σελίδες του.

Ένας αέρας, ένας δροσερός άνεμος, ένας τόπος σκιερός.
Η Εβόρα… εκεί που όλοι μας έχουμε την ανάγκη να φτάσουμε…

Ευχαριστώ για το ταξίδι κ.Κρομμύδα!

Εύη Αναστασιάδου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Περισσότερα για τον συγγραφέα μας εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου