ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Γράφει η Γιούλη Τσακάλου για το βιβλίο "Μαύρα σαν τον έβενο μαλλιά - Ελευθερία Μεταξά" Εκδόσεις Μίνωας

 

Ελευθερια Μεταξα

Μαύρα σαν τον έβενο μαλλιά

Πραγματικά ενα καθηλωτικό βιβλίο που δείχνει πόσο μεγάλη αντοχή και υπομονή έχει μέσα του ένας άνθρωπος!

Πολλές φορές αναρωτήθηκα διαβάζοντάς το πόσους εαυτούς μπορούμε να κρύβουμε μέσα μας. Και η απάντηση είναι πολλούς τελικά. Την αιτία του προβληματισμού μου μου τη δημιούργησαν οι δύο ηρωίδες του βιβλίου.

Πρώτη η Στεφανία αγαπούσε με πάθος και με το ίδιο πάθος μισούσε.. απο την άλλη η Ελσα τόσο δίκαιη και γεμάτη αγάπη για όσους την είχαν ανάγκη μια κατηγορία γυναίκας με ιδιαίτερη προσωπικότητα ,αλλά και με πολύ δυνατή ψυχή και καρδιά !!!! δύο διαφορετικοί χαρακτήρες.

Μοναδικά θα δούμε να σκιαγραφείται ο ανθρώπινος πόνος, τα δυνατά συναισθήματα, η αγάπη της μητέρας, η ενδοοικογενειακή βία, η προσπάθεια του ανθρώπου να πάει κόντρα στη μοίρα του και να μπορεί επιβιώσει!! Εξαιρετική γραφή, γρήγορες ανατροπές και καταστάσεις. 

 

                                                                   Φωτο ΒΟΟΚΙΑ

 

Ανυπομονείς για το παρακάτω, την εξέλιξη της ιστορίας, αρκετοί προβληματισμοί, πολλά μηνύματα, δυνατά συναισθήματα εισπράττεις από την ανάγνωσή του!!! αυτό που σε συναρπάζει σ' αυτό το βιβλίο είναι η τοποθέτησή του στο οτι όταν ο άνθρωπος καταλάβει τη δύναμη της θέλησης που διαθέτει μέσα του για κάτι που το θέλει πολύ ολα μπορεί να τα πραγματοποιήσει και να τα ανατρέψει!!

Εύχομαι στην Ελευθερία Μεταξά ο συγγραφικός της οίστρος να είναι αστείρευτος για να μας προσφέρει πάντα τέτοια βιβλία.

Γιούλη Τσακάλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

 

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου