ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "Ο Δούκας κι Εκείνη" - JULIA QUINN - Εκδόσεις Elxis


O Δούκας κι Εκείνη – JULIA QUINN

Εκδόσεις Elxis

Το «Ο Δούκας κι Εκείνη» είναι μια ιστορία αγάπης που σε ταξιδεύει στα σαλόνια της αριστοκρατίας του Λονδίνου του 19ου αιώνα,

Ο Δούκας: Σάιμον Μπάσετ..

 Εκείνη: Δάφνη Μπρίτζερτον..

Ο Σάιμον και η Δάφνη είναι τα κεντρικά πρόσωπα του πρώτου βιβλίου από τα οχτώ, που αφορούν την περιβόητη οικογένεια Μπρίτζερτον και  τις αισθηματικές  περιπέτειες τους.

Ο Σάιμον, Δούκας του Χέιστινγκς, είναι ο καλύτερος φίλος του Άντονι Μπρίτζερτον, αδελφού της Δάφνης. Όλες οι μητέρες της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου ονειρεύονται ένα γαμπρό σαν τον Σάιμον για τις κόρες τους.

Ο Δούκας του Χέιστινγκς, είναι ένα μοναχοπαίδι που βασανίζεται  από τις σκοτεινές σκιές του παρελθόντος. Τα τραύματά του δεν είναι ορατά, αλλά είναι τόσο βαθιά, που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα του. Δεν πιστεύει σε καμιά μορφή  αγάπης, ούτε στις ευτυχισμένες οικογένειες...

Είναι ικανοποιημένος  με τη ζωή του.

Ζει το τώρα με έντονο  πάθος!

Είναι λάτρης του αντίθετου φύλου και κυνηγά μόνο τις περιστασιακές απολαύσεις.

Ο γάμος δεν είναι  σε καμιά περίπτωση μέσα στα  σχέδιά του. 

Η Δάφνη  Μπρίτζερτον  έχει όλα τα κριτήρια για ένα καλό γάμο, ομορφιά και αριστοκρατική οικογένεια. Έχει κάνει το ντεμπούτο της στα μεγάλα σαλόνια, εδώ και δυο σεζόν, αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμη σύζυγο.

Τα περιθώρια της έχουν ''στενέψει''!  

Μέλος μιας μεγάλης και  δεμένης οικογένειας, μεγάλωσε θεωρώντας την αγάπη δεδομένη! Η αγάπη είναι η πρώτη της προϋπόθεση, για να φτάσει  στα σκαλιά της εκκλησίας ντυμένη νύφη! 

Οι δυο αυτές τελείως διαφορετικές  προσωπικότητες, που δεν έχουν κανένα κοινό σημείο, και  κανένα κοινό στόχο, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και θα  βρεθούν  συμπαίκτες σ' ένα παιχνίδι που έχει ως σκοπό να εξυπηρετήσει  ο ένας τα πολύ διαφορετικά  συμφέροντα του άλλου. Αποφασίζουν να ξεγελάσουν την υψηλή κοινωνία, με τον Σάιμον να  προσποιείται τον ερωτευμένο μαζί της, ώστε  να μπορεί να  αποκρούει διακριτικά  τα ανεπιθύμητα προξενιά.

Η Δάφνη από τη άλλη ως ευνοούμενη του Σάιμον κερδίζει χρόνο ώστε να μπορέσει να προσελκύσει όσο το δυνατόν  περισσότερους μνηστήρες.   

Το  σχέδιο τους στην αρχή στέφεται με απόλυτη επιτυχία, όταν ξαφνικά ένας αστάθμητος παράγοντας  θα αλλάξει τα πάντα και  οι κανόνες του παιχνιδιού θα ανατραπούν.

Ο αναγνώστης θα ζήσει τις ερωτικές αψιμαχίες δύο  πολύ ισχυρών χαρακτήρων, που έχουν μάθει να περνάει πάντα το δικό τους. Η σύγκρουση είναι σφοδρή. Η ασυνήθιστη αυτή σχέση θα περάσει από πολλές διακυμάνσεις μέχρι να καταλήξει στο επιθυμητό αποτέλεσμα!

Η Julia Quinn, σε κάθε κεφάλαιο παρουσιάζει τις εναλλαγές στην ψυχολογία των ηρώων, ξεδιπλώνει τους χαρακτήρες τους, τα μυστικά τους αλλά και τις  κρυφές επιθυμίες τους.


Το πάθος που σιγοβράζει από την αρχή, παίρνει τα ηνία και ο έρωτας βρίσκεται προ των πυλών. 

Η Δάφνη θα ανακαλύψει μέσα από αυτό το παιχνίδι έναν άνδρα τρυφερό και γενναιόδωρο που ενώ έχει κλείσει απ' έξω τους πάντες, η πληγωμένη του ψυχή αποζητά την αγάπη. Ο Σάιμον πάλι μέσα στα μάτια της Δανάης θα δει μια υπέροχη  γυναίκα που δεν φοβάται να κοιτάξει την αγάπη κατάματα.

Δύο ήρωες που με την πρώτη ματιά φαίνονται τόσο αταίριαστοι, στην πραγματικότητα  συμπληρώνουν  τέλεια ο ένας τον άλλον.

Ο αναγνώστης θα συμπονέσει  τον πληγωμένο Σάιμον και θα σταθεί στο πλευρό της αξιολάτρευτης  Δάφνης, στην προσπάθεια της να κερδίσει τον άντρα που αγαπά.   

Οι ήρωες θα έρθουν αντιμέτωποι με ότι έχουν αμφισβητήσει ως σήμερα, γιατί παρέβλεψαν   μια σημαντική λεπτομέρεια, πως ακόμη και τα καλύτερα σχέδια μπορούν ανά πάσα στιγμή να ανατραπούν! .

Θα νιώσουν τον πόνο , την χαρά, τον φόβο της μοναξιάς αλλά και τον απόλυτο  έρωτα. Αυτόν που κυριεύει την ψυχή! Η άφεση του ενός, στα χέρια του άλλου, είναι αυτό που πραγματικά αναζητούν!

Χωρίς αναστολές, διεκδικούν το μερίδιο ευτυχίας που τους αναλογεί. 

<<Πριν σε γνωρίσω, η ζωή μου ήταν μισή>>.

<<Και τώρα;>> ψιθύρισε εκείνη.

<<Και τώρα;>> Επανέλαβε εκείνος σαν αντίλαλος.

<<Το τώρα έχει γίνει ξαφνικά ευτυχία , χαρά και μια γυναίκα που λατρεύω>>.

Ο Δούκας Κι Εκείνη είναι η τρυφερή ιστορία της Δάφνης και του Σάιμον. Μια ιστορία αγάπης  που υπόσχεται να χαρίσει στον κάθε αναγνώστη μια αξέχαστη εμπειρία  πληρότητας και ευφορίας! 

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου