ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 29 Αυγούστου 2023

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Αναστασίας Δημακοπούλου για το βιβλίο "18 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ" SARA PROFETA, Άνεμος Εκδοτική


18 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ

SARA PROFETA - Άνεμος Εκδοτική

 

   Το 18 μέρες μετά  της SARA PROFETA  και των εκδόσεων Άνεμος, είναι ένα βιβλίο που σταλάζει από αληθινή αγάπη, ρομαντισμό και έρωτα! Όμορφα συναισθήματα που καταλύονται σαν χάρτινος πύργος, όταν μεσολαβεί το ψέμα που λέγεται για χάρη της αγάπης, απομυζώντας από την σχέση, οποιαδήποτε ζωτική ενέργεια. Τότε η πληγή μένει ανεπούλωτη,  η αγάπη προσβάλλεται ανεπανόρθωτα από αρρωστημένη διαστροφή και βιαιότητα, με αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή.

   Το πρώτο αυτό βιβλίο της συγγραφέας εκτός από το ελκυστικό εξώφυλλο που διαθέτει, έχει κοινωνικές προεκτάσεις που αφορούν στην οικογένεια, στην φιλία, στην ανεξέλεγκτη κακοποιητική συμπεριφορά και βιαιότητα.

   Η συγγραφέας σε α΄πρόσωπο, αφηγείται την ζωή μίας ξεχωριστής και δυναμικής γυναίκας, της Νικήτα. Μεγαλωμένη από γονείς, λάτρεις της τέχνης, σε ένα όμορφο και γαλήνιο οικογενειακό περιβάλλον, απέκτησε μουσική παιδεία, γαλουχήθηκε με αρχές και αξίες, οράματα που της ενέπνευσαν ο μουσικός πατέρας της και η ζωγράφος, μητέρα της! Ούσα φύση ανήσυχη και αυθόρμητη, αποκαλύπτει καθημερινά την ανεξάντλητη δύναμη που διαθέτει, παίρνοντας μέρος σ΄ επικίνδυνες αποστολές, ως αξιωματικός της αστυνομίας, βάζοντας δύσκολους στόχους, ξετυλίγοντας τις ικανότητές της σ΄ ένα χώρο καθαρά ανδροκρατούμενο. Μία σύγχρονη αμαζόνα που επιθυμεί αβυσσαλέα να ξεχωρίζει, παθιασμένη με την μηχανή και τις λατρεμένες κιθάρες της. Εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό της, το πηγαίο χιούμορ που σκορπά άπλετο, μ΄έντονο αυτοσαρκασμό και σκωπτική διάθεση, ένα όπλο σημαντικό, προκειμένου να ξεπερνάει τις δυσκολίες που την τραβούσαν, σαν μαγνήτης, στο διάβα της ζωής της.

   Η αγάπη του ανασφαλούς Μάρκου-τραγικός χαρακτήρας του βιβλίου-  έρχεται σαρωτική, να γυρίσει τον κόσμο της ανάποδα, κάνοντας τα στραβά μάτια σε σημάδια και χνάρια, αγνοώντας τον όλεθρο που την πλησίαζε ακάθεκτος. Η Νικήτα βυθίζεται σε ένα πρελούδιο ευτυχίας χωρίς να την νοιάζει η θύελλα που μαινόταν γύρω της και απειλούσε να ξεσπάσει από λεπτό σε λεπτό.

« Κάθε χθες γίνεται μία ανάμνηση και μπαίνει μόνη της σ΄ένα πολύχρωμο, στολισμένο κουτί……..

Θάβεις το κουτί όσο πιο βαθιά μπορείς, μαζί του θάβεις και την ζωή σου, χωρίς να καταλαβαίνεις πως αυτό δεν σε κάνει δυνατό. Γιατί θα έρθει η στιγμή που κάποιος ή κάτι θα τα γκρεμίσει όλα και τότε θα ξεχυθούν σαν ερινύες και θα σε πνίξουν».

  …. και η Νικήτα ανοίγει το κουτί των αναμνήσεων, ξετυλίγει το κουβάρι προκαλώντας ένα ορμητικό χείμαρρο συναισθημάτων, άλλοτε ανακατωμένων και μπερδεμένων και άλλοτε αυτούσιων. Χαρά, αφοσίωση, λατρεία, εμπιστοσύνη, θυμός και φόβος, πόνος και θλίψη, πυροδοτούνται από συγκεκριμένα περιστατικά, σκέψεις και στιγμές που τα συνοδεύουν.

   Συναισθήματα που περνούν στον αναγνώστη, καθώς βυθίζεται στην μαγεία της ανάγνωσης ενός βιβλίου και μιας ιστορίας συγκλονιστικής και απρόβλεπτης, που την κάνει δικιά του και αυτό συντελείται, ως απόδειξη της ζωντανής και με παλμό γραφής, της συγγραφέας.

    2.750 μέρες απόλυτης ευτυχίας και την απόλυτη συντέλεια αυτής, εξιστορεί η συγγραφέας, μ΄έναν Μάρκο σκοτεινό και απόλυτα τραγικό χαρακτήρα, που έχει γνωρίσει την βιαιότητα από πολύ μικρή ηλικία, αντιστέκεται στο τέρας της κακοποίησης και όλοι εμείς που γνωρίζουμε, αναρωτιόμαστε, αν μπορεί να την προσπεράσει και να την διαχειριστεί.

«…η σκιά είχε χωθεί κάπου μέσα μου, άσχετα εάν δεν την ένιωθα. Τρύπωσε. Θα έβγαινε στο μέλλον σε ανύποπτο χρόνο να με στοιχειώσει, μέχρι να πάρει σάρκα και οστά.... Και τότε θα ένιωθα για πρώτη φορά στην ζωή μου τι σημαίνει τρόμος».

   Και από την σκοτεινή και αδιευκρίνιστη προσωπικότητα του Μάρκου, στον μυστηριώδες Τζέιμς, 2750 και 18 μέρες δρόμος.... για να βυθιστεί ο αναγνώστης στον κόσμο μίας ξεχωριστής ηρωίδας, που διέπεται από θυελλώδη αγάπη, γνήσια φιλία και την βιαιότητα σε όλες της τις μορφές. Δύο πόλοι αντίθετοι που επιβεβαιώνουν τον κανόνα: τ’αντίθετα έλκονται.

Με γραφή καθηλωτική, με πηγαίο χιούμορ και αυτοσαρκασμό, η συγγραφέας μας παρασύρει στον συναρπαστικό κόσμο της ηρωίδας της, μιας γυναίκας που αξίζει να γνωρίσουμε (οπισθόφυλλο βιβλίου)

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου