ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Ηλέκτρα - Γιόλα Δαμιανού Παπαδοπούλου"Εκδόσεις Ψυχογιός!

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ



«ΗΛΕΚΤΡΑ - Το δάκρυ της Αφρικής»

Είμαι γοητευμένη από την λιτή αλλά γλαφυρή γραφή της κ. Δαμιανού, τις υπέροχες περιγραφές της και την ένταση των συναισθημάτων που μου γέννησε η ιστορία της Ηλέκτρας.

Η ανάγνωση αυτού του εξαιρετικού βιβλίου,ήταν για μένα μια απίστευτη εμπειρία και ένα μοναδικό ταξίδι που δύσκολα ξεχνιέται. Μια εκδρομή τελειόφοιτων καταλήγει σε τραγωδία, σε θάνατο,σκλαβιά, βιασμό σωμάτων και ψυχών και τέλος σε ομηρία.

Εκεί στην Νιγηρία θα παιχτεί το δράμα, στη Μαύρη Ήπειρο, σε αυτή τη γη των αντιθέσεων, μια γυναίκα που έχει κάνει πατρίδα της τη χώρα αυτή, θα ζήσει την πιο τραγική εμπειρία της ζωής της. Η γνωριμία της με την εξτρεμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ θα είναι καθοριστική για τη ζωή της και για τη ζωή των κοριτσιών της. Οι σκηνές της ομηρίας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης σε συνδυασμό με το τυφλό μίσος και τη βία σοκάρουν.




Η Νεφέλη, θα σταθεί με αξιοπρέπεια,θάρρος και αστείρευτη αγάπη δίπλα στις μαθήτριές της, θα απλώσει τα «φτερά» της για να τις προστατεύσει όσο και όπως μπορεί.... Η πείνα, η δίψα και οι κακουχίες, μπορεί να ταλαιπωρούν το κορμί της, όμως η ψυχή της αντέχει, ελπίζει και ονειρεύεται....μέχρι το τέλος.

Πνεύμα ελεύθερο, γεμάτη αγάπη για τους ανθρώπους και με μια απίστευτα θετική αύρα, θα βιώσει ακραίες καταστάσεις κακομεταχείρισης και βίας. Θα αγαπήσει, θα μισήσει, θα πολεμήσει για όλα αυτά που ονειρεύεται, που αγαπά και θαυμάζει, θα γίνει θυσία, μάνα, ηρωίδα και φύλακας άγγελος για τα παιδιά της, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την δική της ασφάλεια και επιβίωση.

Με ένα θέμα σημερινό που σοκάρει, αυτό της τρομοκρατίας, της βίας και του μίσους στο όνομα της τυφλής πίστης και υποταγής στον θεό, στον όποιον θεό....

Όλη η γοητεία της Αφρικής, δοσμένη υπέροχα απο την συγγραφέα, σε ταξιδεύει σε κάθε τόπο, σε κάθε λουλούδι και σε κάθε ζωντανό οργανισμό...στα ποτάμια, τις λίμνες, τις ξαφνικές τροπικές καταιγίδες, στους κατοίκους της....
Αγωνία, ανατροπές και εξελίξεις μέχρι την τελευταία σελίδα! Το χάρηκα, το απόλαυσα με έκανε πιο σοφή και πιο πλούσια σε γνώσεις και συναισθήματα.

                  Ευχαριστώ για το ταξίδι ζωής κ.Δαμιανού

Εύη Αναστασιάδου για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ
 

Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου