ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Σωτηρίας Παπαρσένη για το βιβλίο "Δύο άλλοι Κόσμοι - Γιάννης & Μαρίνα Αλεξάνδρου"Εκδόσεις Λιβάνη!


Περισσότερα για το βιβλίο εδώ



«Δυο άλλοι κόσμοι» 

Ο τίτλος του νέου βιβλίου των Γιάννη και Μαρίνας Αλεξάνδρου. Είναι το δέκατο πέμπτο μυθιστόρημα που συγγράφουν μαζί και κυκλοφορεί απ΄ τις Εκδόσεις Λιβάνη. 

Προσωπικά γνώρισα τη γραφή τους πριν αρκετά χρόνια, με «Τα παλάτια του Βοσπόρου» κι έκτοτε έχω «ταξιδέψει» ξανά με τη γνώριμη γραφή τους. 

Ο Διονύσης κι ο Πέτρος, συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο είναι φίλοι μα και άκρως ανταγωνιστικοί μεταξύ τους. Οι σπουδές τους στα Οικονομικά παίζουν σίγουρα έναν μικρό ρόλο σ’ αυτό μα περισσότερο φταίει ο εκρηκτικός χαρακτήρας και των δυο. Τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους, τόσο διαφορετικά μεγαλωμένοι σε περιβάλλον που καθόλου δεν μοιάζει του ενός με του άλλου, δυο διαφορετικοί πραγματικά κόσμοι που ενώθηκαν για λίγα χρόνια. Ή μήπως αυτή ήταν μόνο η αρχή;

Θα ακολουθήσουν διαφορετικούς δρόμους έχοντας ως εφόδιο το ίδιο πτυχίο. Ο ένας θα επιστρέψει στην Ελλάδα, θα χρησιμοποιήσει το όνομα, τις γνωριμίες και την οικονομική άνεση του πατέρα του για να χτίσει την καριέρα του. Ο άλλος θα παραμείνει στην Αμερική και οι συγκυρίες θα έρθουν ευνοϊκές για εκείνον, κάνοντάς τον ισχυρό κομμάτι του χρηματιστηρίου. Θα δημιουργήσουν κι οι δυο οικογένειες, με διαφορετικά και πάλι κριτήρια και θα κάνουν δυο γυναίκες δυστυχισμένες. Πρωτεύει πάντα η καριέρα και ένα στοίχημα που έβαλαν μεταξύ τους…. Ποιος θα γίνει τελικά πιο ισχυρός!

Κι όταν οι δρόμοι τους συναντηθούν με αφορμή μια κληρονομιά και μια κρουαζιέρα, το μίσος θα θεριέψει αντί να σβήσει απ΄ τα χρόνια που πέρασαν, θα πληγώσουν όσο μπορούν ο ένας τον άλλον και θα γίνει πια ο στόχος της ζωής τους να καταστρέψουν ο ένας τον άλλον. Απίστευτο δυο τόσο διαφορετικοί άνθρωποι πόσο αποδεδειγμένα μοιάζουν. Κανένα συναίσθημα, κανένα όριο ηθικής μπροστά στο στόχο. Αλώβητες φυσικά δεν θα μείνουν κι οι οικογένειές τους και οι άνθρωποι που είναι κοντά τους. Θ’ αλλάξουν ρόλους, θ’ αλλάξουν τόπο κατοικίας, θα φλερτάρουν τις ίδιες γυναίκες…  Μια αναμέτρηση μέχρι τέλους.


Με φόντο την μεταπολεμική Ελλάδα, τις ρεμούλες των δημοσίων έργων, τις συμφωνίες «κάτω απ’ το τραπέζι» μα και τις ομορφιές της Πελοποννήσου και των Ελληνικών νησιών απ’ την μια και την κοσμοπολίτικη ζωή στην Αμερική, στο όνειρο του μετανάστη για ένα καλύτερο αύριο, στο κυνήγι της καλής μετοχής, στα «καρφώματα» για την ανάδειξη του ισχυρού, στις διαπλεκόμενες επαφές της Μαφίας με το FBI και την επίπλαστη ευτυχία θα ακολουθήσουμε τις δυο ζωές και θα μάθουμε, θα απολαύσουμε, θα νιώσουμε όσα κι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου αυτού.

Ένα σύγχρονο βιβλίο, ασχέτως της εποχής στην οποία διαδραματίζεται, που κυλά γοργά, αβίαστα, συνεπαίρνοντας τον αναγνώστη και κάνοντάς τον δέσμιο της πλοκής που διαρκώς ανατρέπεται και εξελίσσεται. Τόσο διαφορετικό απ’ όσα βιβλία των δύο συγγραφέων έχω διαβάσει κι όμως το ίδιο απολαυστικό κι αγαπημένο. 

Αξίζει να διαβαστεί!

Σωτηρία Παπαρσένη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για τους συγγραφείς μας εδώ 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου