ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της Νάντιας Παπαθανασοπούλου για το βιβλίο"Πάροδος Μουσών 9 - Βασιλική Αποστολοπούλου" Εκδόσεις Πνοή!





Λίγα λόγια για το βιβλίο της Βασιλικής Αποστολοπούλου 
«Πάροδος μουσών 9» εκδόσεις Πνοή.

Το ένστικτό μου, μου είπε να αγοράσω το συγκεκριμένο βιβλίο. Κάτι έκανε κλικ μέσα μου... θες ο τίτλος... θες το εξώφυλλό του... δεν ξέρω.

Ξεκινάω λοιπόν και χάνομαι σε μια παλιά εποχή... τότε που οι γυναίκες καθόντουσαν στις αυλές και κουβέντιαζαν ενώ κεντούσαν. Τότε που τα παιδιά έπαιζαν πάνω στις μουριές κι έτρεχαν στις αλάνες, εποχές αγαπημένες που όταν συναντώ τέτοιο βιβλίο απλά το αγαπώ.

Και έχουμε μια μάνα με τρεις κόρες... μια μάνα χήρα (την Ουρανία) και τρία κορίτσια (τη Μέλπω ,τη Θάλεια και την Κλειώ) που το μέλλον τους μοιάζει αβέβαιο και χλωμό. Θες δε θες μπαίνεις στο ρόλο της Ουρανίας, ειδικά άμα είσαι μητέρα, ταυτίζεσαι μαζί της. 


Με τα διλήμματα και τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει κάθε φορά. Με όλες τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει...και με τον εαυτό της που τον ξεπερνά κάθε φορά που έχει να μιλήσει σοβαρά με τις κόρες της. Δεν τους χαρίζεται ποτέ. Αλλά είναι μια γυναίκα από τα παλιά που αντί να έχει παλιά μυαλά η αγάπη για τις κόρες της την κάνει να τους μιλάει, να τις συμβουλεύει και να είναι πάντα εκεί γι αυτές.

Ένα βιβλίο συγκινητικό που δείχνει πως η μητέρα κάνει τα πάντα για τα παιδιά της αρκεί να είναι εκείνα καλά. Οι κόρες με τις επιλογές τους φτιάχνουν τις δικές τους ζωές, αλλά πάντα έχουν για φάρο βοήθειας τη μητέρα τους. Πάντα κουρνιάζουν στην αγκαλιά της. Είναι πολύ γλυκό βιβλίο που θα σας ταξιδέψει και θα σας συγκινήσει απίστευτα.

Νάντια Παπαθανασοπούλου για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ 



 Η Βασιλική Αποστολοπούλου γεννήθηκε στη Βέροια, όπου και τελείωσε το δημοτικό. Αυτή είναι η πατρίδα της, η πόλη της καρδιάς της, παρ’ ότι κατάγεται από την Πελοπόννησο και τη  μετέπειτα ζωή της -μέχρι και σήμερα- την έχει ζήσει στην Αθήνα.
Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και υπηρέτησε  ως γιατρός στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έως τον Δεκέμβρη του 2013, οπότε και συνταξιοδοτήθηκε. Είναι παντρεμένη με τον γιατρό Μανώλη Αναστασίου και έχουν αποκτήσει δυο γιους.
Η λογοτεχνία και η μοναδική ελληνική μας γλώσσα πάντα την γοήτευαν. Φανατική αναγνώστρια αμέτρητων βιβλίων, αποφάσισε κάποια στιγμή να περάσει από την ανάγνωση στη συγγραφή. Το Δεκέμβριο του 2010 εκδόθηκε το πρώτο της μυθιστόρημα με τον τίτλο «Το βαλς μιας ζωής» κι από τότε γράφει διαρκώς. Έχει εκδώσει δυο ποιητικές συλλογές, μια νουβέλα και μια συλλογή διηγημάτων.
 Πριν δυο χρόνια κυκλοφόρησε το δεύτερο μυθιστόρημά της με τίτλο «Πάροδος Μουσών 9», το οποίο διαδραματίζεται στην αγαπημένη της Βέροια στις δεκαετίες  ’60 και ’70 και επανεκδίδεται τώρα από τις Εκδόσεις «Πνοή». Το τρίτο μυθιστόρημά της αναμένεται μέσα στο 2017.
Σήμερα ζει μόνιμα με τον άντρα της στο Λαγονήσι και μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στο γράψιμο, τη φροντίδα του κήπου και των αγαπημένων της τετράποδων, τη θάλασσα, την οποία λατρεύει, και τα ταξίδια σε Ελβετία και Αγγλία, όπου ζουν και εργάζονται τα παιδιά της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου