ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κα Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "Ματωμένα Νούφαρα - Μαρία Προδρόμου" Εκδόσεις Μάτι!





Η πρώτη συγγραφική προσπάθεια της κυρίας Προδρόμου στο αστυνομικό μυθιστόρημα ήταν κατά την ταπεινή μου γνώμη πολύ πετυχημένη.
Tο δε εξώφυλλο, απόλυτα εναρμοσμένο με την υπόθεση, μας βάζει από τη πρώτη στιγμή μέσα στο κλίμα του βιβλίου.
 Το πόνημα αυτό της συγγραφέως αποτελεί αληθινή έκπληξη, είναι απόλυτα καλογραμμένο, με πλοκή, δράση, μυστήριο, αγωνία, περιπέτεια, που βασικά τα περιέχει όλα.
Οι χαρακτήρες του μυθιστορήματος δεν είναι σε καμία περίπτωση καρικατούρες. Είναι άριστα δομημένοι, πολύπλευροι και ολοζώντανοι.
Η παρουσίαση δε της ελληνικής επαρχίας, όπου διαδραματίζεται η ιστορία είναι αληθινά μαγική. Στην κυριολεξία είναι μια περιγραφή που σφύζει από ζωή.
Και ο τίτλος του βιβλίου παίζει και αυτός το ρόλο του στην υπόθεση.
Η αφήγηση είναι απόλυτα ισορροπημένη, εξιτάρουν οι σκέψεις του δολοφόνου στην αρχή κάθε κεφαλαίου. Κάπου στη μέση του βιβλίου αρχίζει να αχνοφαίνεται ο δολοφόνος, αλλά ….. είναι άραγε αυτός; Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα. Απολαύστε την ιστορία και αφήστε τη να σας παρασύρει, δεν θα χάσετε. 

Η λύση του μυστηρίου είναι αληθινά αναπάντεχη, και στο τέλος τα συμπεράσματα … δικά σας.
Λίτσα Κοντογιάννη
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Η Μαρία Προδρόμου δημοσιογράφος και μυθιστοριογράφος γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα και από το 1994 ασχολείται ενεργά με το επάγγελμα, αρθρογραφώντας σε περιοδικά και εφημερίδες. Τις πρώτες της συγγραφικές απόπειρες τις έκανε όταν ήταν 9 χρόνων γράφοντας παραμύθια. Στην ηλικία των 14 ετών ολοκλήρωσε το πρώτο της βιβλίο, ένα περιπετειώδες μυθιστόρημα που έγραψε σε ένα χοντρό τετράδιο και που παραμένει ανέκδοτο στη βιβλιοθήκη της ως σήμερα. Εκτός από τα βιβλία ασχολήθηκε και με τη συγγραφή σεναρίων. Έχει επίσης μεταφράσει πάρα πολλά παιδικά βιβλία και παραμύθια. Της αρέσει να διαβάζει, να γράφει, να ζωγραφίζει και να ταξιδεύει. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Σήμερα ασχολείται επαγγελματικά με τη συγγραφή.
Τίτλοι Βιβλίων :
(2016) Τα δάκρυα δεν στέγνωσαν ποτέ, Μάτι
(2015) Οι κόρες των βράχων, Μάτι
(2014) Τριαντάφυλλα του ανέμου, Μάτι
(2012) Όπου πάει η καρδιά, Ωκεανός
(2010) Ο άγγελος της ομίχλης, Εμπειρία Εκδοτική
Συμμετοχή σε συλλογικά έργα
(2009) Χρυσές σελίδες, Εκδόσεις Βιβλιοχώρα
Λοιποί τίτλοι
(2011) Κωδικός Άλφα, Εκδόσεις Βιβλιοχώρα [επιμέλεια]
(2011) Κωδικός Κάππα, Εκδόσεις Βιβλιοχώρα [επιμέλεια]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου