ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κα Μαρία Παπάτου για το βιβλίο "Τι κρύβεις; - Γιώτα Στεφάνου"Εκδόσεις Λιβάνη!







'Η απολυμένη Εύα, μεγαλοστέλεχος κοντά στα πενήντα, βλέπει τον κόσμο της, που με τόσο κόπο και θυσίες έχτισε, να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Το γράμμα της μητριάς της σηματοδοτεί την επιστροφή στην επαρχιακή γενέθλια πόλη της, την οποία έχει εγκαταλείψει στην ηλικία των δεκαεπτά της χρόνων. Εκεί έρχεται αντιμέτωπη με ένα διπλό θανατικό αλλά και το παρελθόν που την έχει στιγματίσει και διαμορφώσει εν μέρει το χαρακτήρα της. 

Ποια είναι η Εύα και γιατί άλλαξε το όνομά της; Ποιος είναι ο Νίκος, η Ερσίλια, η Σούζυ και τι ρόλο έχουν παίξει στη ζωή της; Τί έγινε πριν τριάντα χρόνια και πώς συνδέονται τα γεγονότα του τότε με τα σημερινά; Και το κουβάρι σιγά σιγά ξετυλίγεται. Γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, χωρισμένο σε δύο αφηγηματικά μέρη στο τότε και στο τώρα, με γλώσσα σκληρή, ωμή, κυνική, γιατί όχι και ''αντρική'', ενίοτε και αντρίκια σε κερδίζει από την πρώτη σελίδα μέχρι την τελευταία λέξη. 

Η ύπαρξη ενός παιδιού με ψυχική διαταραχή και η αντιμετώπιση από το οικογενιιακό περιβάλλον, ο στιγματισμός και ο κοινωνικός αποκλεισμός, η εφηβεία, οι επαναστάσεις της καθώς και η χειραγώγηση από επιτήδειους, η φιλία στη δύσκολη αυτή περίοδο αλλά και στον εργασιακό χώρο, ο πλούτος, η αναγνωρισιμότητα, η κοινωνική καταξίωση με κάθε τρόπο παράλληλα με ένα φονικό του παρελθόντος που ψάχνει τον πραγματικό ένοχο κι όχι τον αποδιοπομπαίο τράγο είναι μερικά από τα βασικά στοιχεία που ταξιδεύουν στις σελίδες του βιβλίου. 

Παρόλο που τα θέματα που καταπιάνεται η συγγραφέας είναι ''βαριά'', δοσμένα όμως με τον απαραίτητο σεβασμό, ο αναγνώστης δεν μπορεί να αφήσει το βιβλίο από τα χέρια του γιατί τον κερδίζει με τη λιτή και εύπεπτη γραφή του, τις καταιγιστικές εξελίξεις του, την ενδιαφέρουσα πλοκή, την καλοδουλεμένη εξέλιξη, το μαύρο χιούμορ και το έξυπνο στήσιμο. 

Ο τίτλος απόλυτα ταιριαστός, το εξώφυλλο απόλυτα αταίριαστο. Μέθοδος, εγρήγορση, συντονισμός, αποκαλύψεις, ευστροφία, πλοκή, γλώσσα, εν ολίγοις εξαιρετικό. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. 

Καλή συγγραφική συνέχεια στην κυρία Στεφάνου κι εύχομαι πάντα επιτυχίες. 

Μαρία Παπάτου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ



Η Γιώτα Στεφάνου γεννήθηκε στη Λάρισα, σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη και ζει στην Αθήνα, 
όπου ασκεί την Παιδιατρική.
Είναι μητέρα τριών παιδιών.
Έχει γράψει τρία βιβλία, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Λιβάνη: Έρωτας που Κυλάει δε 
Χορταριάζει, Η Κυνηγός, Ο Κάμπος με τις Κούκλες. 



Βιβλιογραφία
Έρωτας που κυλάει δε χορταριάζει
Έρωτας που κυλάει δε χορταριάζει (ψηφιακό βιβλίο)
Η Κυνηγός
Η Κυνηγός (ψηφιακό βιβλίο)
Ο κάμπος με τις κούκλες
Ο κάμπος με τις κούκλες (ψηφιακό βιβλίο)
Τι κρύβεις;
Τι κρύβεις; (ψηφιακό βιβλίο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου