ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η κα Λίτσα Κοντογιάννη για το βιβλίο "Απο το Βόσπορο στον Σηκουάνα - Δέσποινα Χατζή" Εκδόσεις Μίνωας!










Μια μαγική, συγκινητική  ιστορία που διαδραματίζεται στην ιστορική και κοσμοπολίτικη Κωνσταντινούπολη, στο φωτεινό Παρίσι, στη Καισαριανή των μεταναστών, στη μοντέρνα Αμερική των ευκαιριών, με χρονική αφετηρία τα μέσα περίπου του προηγούμενου αιώνα, όπου Τούρκοι και Έλληνες κατάφερναν να ζουν ακόμα μονιασμένοι.

Μια πολυπρόσωπη και στρωτή, ισορροπημένη και πολύ καλά δεμένη αφήγηση, με χαρακτήρες απόλυτα ανθρώπινους, με τα λάθη τους και τους φόβους τους.

Με τη γραφή της η συγγραφέας καταφέρνει να αναδεικνύει ολοζώντανα μαγικά τοπία, μυρωδιές, χρώματα και συναισθήματα. Δεν ξεχνά να εκθειάσει τα ιδανικά της οικογένειας, της φιλίας, της ελευθερίας.

Ηρωίδα είναι μια πολύ νέα και έξυπνη γυναίκα, αντισυμβατική για την εποχή της και πνεύμα ανήσυχο. Βιώνει τον απόλυτο έρωτα που όμως γίνεται απωθημένο. Οι επιλογές της όμως την οδηγούν σε δρόμους δύσβατους και ανυπέρβλητους, και τα γεγονότα του Σεπτεμβρίου 1955 δίνουν μια καθοριστική τροπή στα γεγονότα.

Οι χρονικές εναλλαγές γίνονται με απόλυτη ισορροπία χωρίς να μπερδεύουν στο ελάχιστο τον αναγνώστη.

Ένα βιβλίο ευκολοδιάβαστο και παρ’ όλο που αριθμεί 576 σελίδες, κρατάει το ενδιαφέρον μας αμείωτο μέχρι την τελευταία του, όπου γίνεται η μεγάλη ανατροπή που λυτρώνει. Το τέλος σίγουρα θα σας δικαιώσει.

Λίτσα Κοντογιάννη
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ




Η Δέσποινα Χατζή γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Εργάστηκε στην Αιμοδοσία του Νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφία και στην Αιμοδοσία του Αντικαρκινικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Αγ. Σάββας, ως Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων, από το 1986 έως το 2012. Παράλληλα, ασχολήθηκε με εναλλακτικές θεραπείες και είναι δασκάλα Ρέικι.
Σήμερα εργάζεται εθελοντικά στους Γιατρούς του Κόσμου. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.
Τίτλοι βιβλίων της..
(2017) Σμαρώ, Μίνωας
(2014) Έρωτας μαΐστρος, Μίνωας
(2011) Ο Λαέρτης και το μολύβι του σε ρυθμούς τανγκό, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
(2009) Ζωή σαν κρύσταλλο, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου