ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ γράφει η Εύη Αναστασιάδου για το βιβλίο"Χαρακιές πάνω στον χρόνο" Εκδόσεις Ψυχογιός!




ΧΑΡΑΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ - ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΒΑΚΑΛΗ

Ένα μυθιστόρημα γεμάτο γοητεία, χωρίς τόπο και χωρίς χρόνο, με αόριστες περιγραφές κάποιου χωριού, με ένα δάσος, ένα ποτάμι με χωράφια και με βουνά. Κάπου στην Ελλάδα και έτσι η φαντασία αρχίζει να δουλεύει….
Με κατοίκους που μπλέκουν σε μια ιστορία που δεν σε αφήνει να την αφήσεις. Ήρωες πολλοί, καλοδουλεμένοι από τη συγγραφέα, που έχει την εξαιρετική ικανότητα να πλάθει χαρακτήρες και που σε αναγκάζει να τους κουβαλάς στο μυαλό σου και στην καρδιά σου. 

Αγωνιάς και αγωνίζεσαι μαζί τους, μέχρι να τα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από τη μάχη με τον εαυτό τους και να συμφιλιωθούν μαζί του, να ισορροπήσουν.
Άλλοι με θύμωσαν τόσο, που ώρες- ώρες θα ήθελα να τους χαστουκίσω, για την απονιά, τη σκληρότητα και την αδιαφορία τους. Άλλοι πάλι, με έκαναν να δω και να νοιώσω «πράγματα» γύρω μου και μέσα μου και τους ευγνωμονώ. Η αλήθεια τους αρκετές φορές με συγκλόνισε… 

Η προσφορά της αγάπης τους με συγκίνησε… Η ιδιαιτερότητά τους με έφερε πιο κοντά τους… Δεν μίσησα κανέναν, αγάπησα όμως αρκετούς. Χάθηκα στις λέξεις, στα νοήματα, στις δοξασίες και στα γεγονότα που σημάδεψαν τις ζωές τους… Μαγικός ρεαλισμός. Τον λάτρεψα!!!! 

Εκεί, που όπως ανέφερε στην παρουσίαση του βιβλίου η αξιολογότατη συγγραφέας, Τέσυ Μπάιλα, το ρεαλιστικό αναμειγνύεται με συγκεκριμένο τρόπο με το απρόσμενο και το ανεξήγητο και με στοιχεία ονειρικά, παραμυθικά ή μυθολογικά και που συνδυάζονται με εκείνα της καθημερινής ζωής. Δεν ήθελα να ξεφύγω από τη μαγεία που η πένα της Αφροδίτης Βακάλη μου χάρισε απλόχερα. 

Με είχε αριστοτεχνικά τυλίξει σε ένα κουκούλι συναισθημάτων από το οποίο δεν έχω βγει ακόμη! 

Σας στο συστήνω ανεπιφύλακτα!



Εύη Αναστασιάδου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ





Η Αφροδίτη Βακάλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και είναι εκπαιδευτικός. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και αρχικά εργάστηκε διδάσκοντας αγγλικά σε φροντιστήρια. Το 1997 διορίστηκε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα, ζώντας μόνιμα στη Μύκονο.
 
Τίτλοι βιβλίων της:
(2019) Χαρακιές πάνω στον χρόνο, Ψυχογιός
(2019) Χαρακιές πάνω στον χρόνο, Ψυχογιός
(2014) 219 ημέρες βροχής, Ψυχογιός
(2013) Και γύρω τους η θάλασσα, Ψυχογιός
(2013) Και γύρω τους η θάλασσα, Ψυχογιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου