ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ" - ROMY HAUSMANN Εκδόσεις Μεταίχμιο


ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ - Romy Hausmann

Εκδόσεις: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

 

ΕΚΕΙΝΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ. ΣΑΝ ΘΕΟΣ....(προβλέπονται δύσκολες καταστάσεις...)

Μια καλύβα στο δάσος, χωρίς παράθυρα...Μια παράξενη οικογένεια....Η Λένα, η Άννα και ο Γιόναταν...η μητέρα και τα δύο παιδιά της και ένας πατέρας, που φροντίζει για τα πάντα, από το οξυγόνο που χρειάζονται και την τροφή μέχρι την "μάνα"...με οποιοδήποτε κόστος.

Όλα λειτουργούν με πρόγραμμα χωρίς πρωτοβουλίες και επιθυμίες...για την μητέρα και τα παιδιά. Σκοπός της Λένας να το σκάσει και να φύγει, να γλυτώσει. Και το καταφέρνει (;;;)

Παράλληλα, υπάρχει μια μάνα κι ένας πατέρας που ψάχνουν την δικιά τους Λένα, που εξαφανίστηκε όταν ήταν ακόμα φοιτήτρια πριν από 13 χρόνια. Μαζί με την αστυνομία προσπαθούν να βρουν κάτι από την δικιά τους Λένα, να ησυχάσει η ψυχή τους.

Η ιστορία ξεκινά πολύ δυναμικά και συνεχίζει με τρεις βασικούς αφηγητές: την μικρή και πανέξυπνη Άννα, τον Ματίας που ελπίζει να βρει την Λένα του και την Γιασμίν που προσπαθεί να ξεφύγει και να ξεχάσει.

Ο καθένας παίζει τον δικό του ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας και δίνει τις δικές του περιγραφές στις καταστάσεις που του αναλογούν. Καταστάσεις περίεργες, τρελές, εκτός πραγματικότητας, δύσκολα κατανοητές, καθόλου αποδεκτές....κι όμως πιθανές (ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι είναι αδύνατον να υπάρξουν;)

Αν και οι περιγραφές είναι σκληρές κι ανατριχιαστικές όσο χρειάζεται και οι σκηνές βίας σοκαριστικές όσο αντέχεται, η συγγραφέας καταφέρνει να τρομάξει τον αναγνώστη πολύ....πάρα πολύ.

Η γρήγορη πλοκή, οι ανατροπές και το κλειστοφοβικό σκηνικό κόβουν την ανάσα και θες να φτάσεις στο τέλος και την επιθυμητή λύτρωση.

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα "3 σε1": οικογενειακό δράμα, ιστορία μυστηρίου και θρίλερ που καθηλώνει και κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και την αγωνία από την πρώτη έως την τελευταία του σελίδα.

Στο οπισθόφυλλο γράφει....αν πρόκειται να διαβάσετε μόνο ένα θρίλερ αυτή τη χρονιά, διαλέξτε αυτό....Χαίρομαι που το διάβασα, μου άρεσε πάρα πολύ και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου