ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 8 Ιουνίου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "Ταξίδι με έναν εχθρό " Tessa Dare - Εκδόσεις Elxis


Ταξίδι με έναν εχθρό -  Tessa Dare

Εκδοσεις Elxis

Μινέρβα και Κόλιν.

Ο γοητευτικός Λόρδος Κόλιν Πέιν, είναι ένας απένταρος κακομαθημένος αριστοκράτης. Υπάρχει πίσω του μια περιουσία που είναι δεσμευμένη μέχρι τα επόμενα γενέθλιά του. Φλερτάρει με την ιδέα να παντρευτεί άμεσα έτσι ώστε η περιουσία του να αποδεσμευτεί ακόμη πιο σύντομα.

Η ερασιτέχνης γεωλόγος Μινέρβα Χάιγουντ,  βρίσκεται πάντα με ένα βιβλίο στο χέρι.Το πάθος της για τη Γεωλογία είναι το μόνο που συναγωνίζεται την αγάπη της για τις αδερφές της. Όλοι της οι στόχοι επικεντρώνονται στην επιστήμη της.

Έχει την χειρότερη ιδέα για τον Λόρδο Πέιν. και φοβούμενη ότι ο Κόλιν κάνει σχέδια για την όμορφη αδερφή της του προτείνει ένα σχέδιο με το οποίο θα καταλήξουν και οι δύο νικητές!

Η Βασιλική Γεωλογική Εταιρεία διοργανώνει έναν διαγωνισμό με χρηματικό έπαθλο .Του ζητάει λοιπόν να φύγουν μαζί στο Εδιμβούργο, εκεί που γίνεται ο διαγωνισμός, θεωρεί δεδομένο ότι αν παρουσιαστεί με τα ευρήματα της θα κερδίσει το χρηματικό έπαθλο. Του προτείνει να κρατήσει τα χρήματα, για να μην χρειαστεί να παντρευτεί την αδερφή της. Αυτό το σχέδιο τού εξασφαλίζει τον χρόνο που χρειάζεται μέχρι να έρθουν τα επόμενα γενέθλιά του,ενώ η ίδια θα αναγνωριστεί μέσω της δουλειάς της και η αδερφή της θα είναι ασφαλής από ένα οργανωμένο γάμο συμφέροντος!

Η πανέξυπνη Μινέρβα, δεν περιμένει την αγάπη να της χτυπήσει ποτέ την πόρτα , δεν την ενδιαφέρει η υπόληψή της ,παρά μόνο η επιστήμη της. Το τελευταίο πράγμα που επιθυμεί είναι να παντρευτεί.

Η συμφωνία γίνεται και το ταξίδι ξεκινά!

Μέσα σε εφτά μέρες τα πάντα μπορούν να αλλάξουν.

Οι ήρωες θα έρθουν πιο κοντά , κάθε σκοπιμότητα θα ξεθωριάσει.

Θα ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον μέσα από τις διάφορες καταστάσεις που θα ζήσουν .

Η Μινέρβα θα έρθει αντιμέτωπη με έναν Κόλιν τελείως διαφορετικό από αυτόν που νόμιζε πως γνώριζε! Έναν άνδρα διασκεδαστικό και ευάλωτο που διακωμωδεί την κάθε δύσκολη κατάσταση μηδενίζοντας ,την κάθε πιθανότητα αποτυχίας. Θα καταλάβει ότι πίσω από αυτό που φαίνεται υπάρχει μια βασανισμένη ψυχή που αποζητά απελπισμένα την αγάπη.

Ο Κόλιν από την πλευρά του θα έρθει αντιμέτωπος με τους χειρότερους φόβους του. Μέσα από τα άλματα της πίστης του, θα συνειδητοποιήσει ότι αυτό που χρειάζεται για να έρθει η παντοτινή ευτυχία στη ζωή του, είναι η γλυκιά και ατρόμητη Μινέρβα. 

 


 

Τίποτε άλλο δεν μετράει μπροστά στην καταπληκτική Μιν.

Την Μιν του!

Διαφωνίες , μεγαλειώδεις τσακωμοί, απίθανα λογοπαίγνια, μεγαλόστομες δηλώσεις , γυναικείες ανεξαρτησίες , ανδρικές αλαζονείες εναντίον σε μια αγάπη που θεριεύει μέρα με την μέρα!

Το απίθανο ειδύλλιο μεταξύ τους θα φουντώσει και καταρρίπτοντας κάθε αντιπαλότητα και κάθε αντιπάθεια, θα δώσει χώρο στο σεβασμό , στον θαυμασμό, στην αγάπη!

Έντονα αστείο! Έντονα αισθησιακό! Έντονα παθιασμένο! Έντονα συγκινητικό !

Κόλιν και Μινέρβα. Το θαύμα της αγάπης τους ξετυλίγεται μπροστά μας με την υπόσχεση της παντοτινής ευτυχίας! Αυτήν ακριβώς που ονειρευόμαστε όλοι!

Μην τους χάσετε!

Συστήνεται με το χέρι στην καρδιά!

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου