ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ της κυρίας ΡΕΜΙΚ" - ΣΟΝΙΑ ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ - Εκδόσεις BELL


ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ της κυρίας ΡΕΜΙΚ - Σόνια Σαουλίδου

 Εκδόσεις BELL

"Είμαστε οι παλιές συνήθειες, είμαστε οι ιστορίες μας. Είμαστε αυτό που φθονούμε, αυτό που λατρεύουμε, οι συγγνώμες και τα σ' αγαπώ που χρωστάμε. Είμαστε ο σκοπός μας, τα όνειρά μας, το κάρμα μας και οι στιγμές μας."

Η Άγκα Ρέμικ, όταν ήταν μικρή, 11 χρονών, ζούσε με την οικογένειά της στο Σαν Αντόνιο του Τέξας. Τα Χριστούγεννα του 1989 έζησε την πιο φριχτή τραγωδία που θα μπορούσε να βιώσει ένα παιδί της ηλικίας της. Ο πατριός της πυροβόλησε τη μητέρα της κι έπειτα έδωσε τέλος στη ζωή του. Η μικρή της αδερφή η Μάργκο από την τρομάρα της το έσκασε και δεν είναι βρέθηκε ποτέ.

Από τότε η Άγκα μεγάλωσε, μετακόμισε στο Κέιπ Κόραλ της Φλόριντα και έγινε διευθύντρια στο Καθολικό Δημοτικό Σχολείο "Η Ιωάννα της Λωρραίνης". Τον Αύγουστο του 2019, στην γιορτή έναρξης του σχολικού έτους, ένα παιδί βρίσκεται νεκρό και ύποπτη είναι η διευθύντρια Άγκα Ρέμικ. 

 


 

Με μία εναλλάξ αφήγηση ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, η συγγραφέας μάς προσφέρει ένα συναρπαστικό ψυχολογικό και αστυνομικό θρίλερ στο οποίο θίγει πολλά κοινωνικά θέματα.

Το εξώφυλλο του βιβλίου με τα παιδικά αιματοβαμένα χέρια που κρατούν μια κούκλα, προϊδεάζει για το μυστήριο που κρύβεται στις σελίδες του. Οι εξελίξεις και οι έξυπνες ανατροπές και στις δύο παράλληλες ιστορίες κρατούν την αγωνία στα ύψη καθώς ο αναγνώστης καλείται να ανακαλύψει ποιος είναι στην πραγματικότητα ο θύτης και ποιος το θύμα. Ένα είναι το βέβαιο...ότι τόσο για την παλιά όσο και για την πρόσφατη τραγωδία ζητά την δικαίωση και μάλλον ικανοποιείται.

Κοινωνικά θέματα όπως η απιστία στον γάμο, οικογενειακές σχέσεις γεμάτες ψέματα και μυστικά, προβληματική επικοινωνία ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, λάθος πρότυπα και επιθυμίες, άνθρωποι-τέρατα που ενθουσιάζονται με τις τραγωδίες και τα προβλήματα των διπλανών τους, κοινωνίες που δείχνουν το σκληρό πρόσωπό τους και συντηρούν τον ρατσισμό και τις προκαταλήψεις, συγκινούν, θυμώνουν και προκαλούν συμπόνια και συμπάθεια για τους πρωταγωνιστές των δύο ιστοριών.

Το αμάρτημά σου κυρία Ρέμικ...δεν θα το ξεχάσεις ποτέ, είναι εκεί, σε ακολουθεί και επηρεάζει την ζωή σου... Αξίζει να το διαβάσετε.

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου