ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "Ενα βάλς κάτω από τ'αστέρια" - Μαίρη Ελευθεριάδου - Εκδόσεις Οσελότος

 


ΕΝΑ ΒΑΛΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ'ΑΣΤΕΡΙΑ

Μαίρη Ελευθεριάδου

Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ

"Υπάρχουν και οι ξαφνικές μπόρες". "Μα οι μπόρες της καρδιάς είναι χειρότερες"

Η Αμαλία με τον Λουκά γνωρίζονται ένα πρωινό στη Φιλοσοφική. Η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία, ώσπου διαπιστώνουν ότι διαφέρουν σαν τη μέρα με τη νύχτα.

"Το θέμα με τις καρδιές είναι ότι δεν σε ρωτάνε πριν επιλέξουν με ποιον θα γίνει εκείνο το περιβόητο κλικ."

Δύο αντίθετοι χαρακτήρες που παλεύουν με τα αισθήματά τους, φοβούνται να δείξουν αυτό που νιώθουν και να ακούσουν την καρδιά τους. Που λειτουργούν διστακτικά, που άλλα θέλουν κι άλλα κάνουν....

"Πάντα από μακριά θαύμαζε ο ένας τον άλλον, σαν δύο αστερισμοί που δεν μπορούσαν να συναντηθούν."

Μια ιστορία νεανική και ρομαντική, μια ιστορία "σκωτσέζικο ντους" στα συναισθήματα, με ανατροπές και προδοσίες, με προσδοκίες για happy end.

"Είναι γραμμένο στ'αστέρια αυτοί να είναι μαζί. " 

Το love story της Αμαλίας και του Λουκά ξυπνά αναμνήσεις από τα εφηβικά και τα φοιτητικά σκιρτήματα της καρδιάς και την παρέα με τους κολλητούς. Οι μουσικές επιλογές που συνοδεύουν τα κεφάλαια του βιβλίου, είναι εύστοχα επιλεγμένες και κάνουν πιο έντονες τις εικόνες και τα συναισθήματα που δημιουργεί η ιστορία των δύο νέων, προσφέροντας μια ευχάριστη εμπειρία στον αναγνώστη.

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου