ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ" Judith McNaught - Εκδόσεις ELXIS


Σχεδόν Παράδεισος  (Σειρά: Για πάντα Νο 3)

JUDITH McNAUGHT - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ELXIS

  -Ιαν «Μέχρι τη στιγμή που ήρθες εδώ, αυτός ήταν ένας κήπος».

-Ελίζαμπεθ «Και τώρα τι είναι ;»

-Ίαν – «Παράδεισος».

Ελίζαμπεθ Κάμερον - Ίαν Θόρτον «Σχεδόν Παράδεισος.»

Η αυλαία της εκπληκτικής τριλογίας «Για Πάντα» κλείνει με τον καλύτερο μαγικό τρόπο, την  ιστορία τους!

Η Ελίζαμπεθ Κάμερον είναι η κόμισσα του Χεϊβενχέρστ , που με την αγγελική ομορφιά της  έχει κατακτήσει  το Λονδίνο.  Στην πρώτη χοροεσπερίδα του ντεμπούτου της, η αιθέρια ομορφιά της  θα  προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στον κύκλο της αριστοκρατίας.  Κανείς δεν γνωρίζει τη δεινή οικονομική της κατάσταση ,επιβάλλεται να κάνει ένα πλούσιο γάμο για να σώσει τον αδερφό της από τα χρέη. Ο γαμπρός έχει βρεθεί, είναι ο  νεαρός  υποκόμης του Μοντβέιλ και είναι θέμα ημερών να ανακοινωθεί το ευχάριστο γεγονός. Τις επόμενες μέρες θα βρεθεί καλεσμένη σε μια διήμερη γιορτή, εκεί θα γνωρίσει τον Ιαν Θόρτον έναν διαβόητο τζογαδόρο. Ο έρωτάς τους  είναι κεραυνοβόλος. Ο  Ίαν δε θα διστάσει να δείξει τα συναισθήματα του έχοντας συνειδητοποιήσει από τα πρώτα λεπτά της γνωριμίας τους, ότι η Ελίζαμπεθ είναι η αυτή που έψαχνε μια ζωή. Αντίθετα η Ελίζαμπεθ τρέμει για τα απαγορευμένα συναισθήματα που της προκαλεί η παρουσία του Ίαν. Γνωρίζει ότι δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτός από τον αδερφό της και χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες, του κρύβει την ταυτότητά της και τον μυστικό της αρραβώνα.

Ο έρωτας τους θα λήξει με τον χειρότερο τρόπο, τόσο σύντομα όσο άρχισε. Η Ελίζαμπεθ και ο Ίαν θα γίνουν στόχος της κοινωνικής κατακραυγής όταν τους βρούνε τον έναν μέσα στην αγκαλιά του άλλου.  Το δημόσιο σκάνδαλο θα οδηγήσει τον Ίαν σε μονομαχία και θα αφήσει την Ελίζαμπεθ στιγματισμένη χάνοντας τον αρραβωνιαστικό της . Θα επέρθει αναπόφευκτα η κοινωνική της πτώση, που θα της στερήσει κάθε ευκαιρία για έναν καλό γάμο.  Η σχέση αυτή θα αφήσει και στους δυο ανεξίτηλα σημάδια ποτισμένα από οργή και πίκρα.

Δυο χρόνια αργότερα η Ελίζαμπεθ είναι διαλυμένη οικονομικά και συναισθηματικά . Με τον αδερφό της να αγνοείται αυτά τα δύο χρόνια, ζει ξεχασμένη από όλους. Παλεύει σκληρά να κρατήσει το Χεϊβενχέρστ .Ο θείος της την εκβιάζει να παντρευτεί και η Ελίζαμπεθ αναγκάζεται να δεχτεί γιατί θέλει απεγνωσμένα να σώσει το Χεϊβενχέρστ . Από ένα παιχνίδι της μοίρας θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τον Ίαν Θόρτον! Τον καλόκαρδο και πληγωμένο Ίαν που για μια ακόμη μια φορά θα διαπιστώσει ότι δεν μπορεί να αφήσει την Ελίζαμπεθ να φύγει από τη ζωή του. Το παρελθόν ζωντανεύει, και αποδεικνύεται ανίκητο καθώς οι φλόγες του πάθους τους αναζωπυρώνονται και τους οδηγούν αναπόφευκτα σε ένα κοινό μέλλον. Ο Ίαν και η Ελίζαμπεθ παντρεύονται, ο έρωτας τους είναι παράφορος και παθιασμένος. Βρίσκουν ο ένας την απόλυτη ευτυχία δίπλα στον άλλον. Αλλά όταν ένα φάντασμα από το παρελθόν κάνει την εμφάνισή του  τότε θα αρχίσει ο χειρότερος τους εφιάλτης.

Μυστικά και ψέματα θα καταστρέψουν την παραδεισένια ευτυχία τους. Θα υπάρξουν πολλές μαρτυρικές και οδυνηρές στιγμές μέχρι να παρθούν οριστικές και επίπονες αποφάσεις, θα αναγκαστούν να πολεμήσουν με την συνείδησή τους, όταν βιώσουν την απόλυτη προδοσία, που θα έρθει μέσα από τα παιχνίδια της ίντριγκας , της εκδίκησης και του ψέματος.  Η εύθραυστη ευτυχία τους θα ποδοπατηθεί  αλύπητα.

Η απόλυτη προδοσία είναι προ των πυλών.

Διχασμός,  τύψεις, καθήκον, θυσία.

Σπαραγμός και οδύνη είναι τα συναισθήματα που θα κυριαρχήσουν στις ψυχές τους.

Η ιστορία της αγάπης τους θα πάρει τραγική και απροσδόκητη κατάληξη.

Η αγάπη μεταλλάσσεται σε οργή.

Ο στρόβιλος των συναισθημάτων είναι τόσο δυνατός που σαρώνει τα πάντα.

Κάθε στιγμή χαράς, κάθε στιγμή τρυφερότητας, γίνεται απόγνωση και απέραντη δυστυχία.

Οι ήρωες θα ζήσουν σοκαριστικές  στιγμές μέχρι να αποκατασταθεί η αλήθεια.  Θα δοκιμαστούν τόσο σκληρά, ζώντας μέσα στο απόλυτο σκοτάδι και θα γίνουν οι τραγικές φιγούρες του εαυτού τους.  Ο αναγνώστης θα νιώσει μαζί τους όλο το φάσμα των εκρηκτικών συναισθημάτων. Πολλές και απίστευτα σκληρές είναι οι σκηνές που τρέχουν ακόμα στο μυαλό μου. Αγάπησα τον αφοσιωμένο Ίαν για την παθιασμένη και απόλυτη αγάπη που έτρεφε για την Ελίζαμπεθ! Το ίδιο αγάπησα και την Ελίζαμπεθ για την αυτοθυσία της, το θάρρος της, την υπομονή της.  Άκουσα τον εκκωφαντικό θόρυβο που έκανε η καρδιά της όταν έσπασε!

Την θαύμασα ακόμη περισσότερο όταν τόλμησε να γυρίσει πίσω χωρίς να σκεφτεί καμιά συνέπεια κάνοντας τα πάντα για να ξανακερδίσει τον Ίαν.

Δικαιολόγησα κάθε ακραία πράξη τους , άλλωστε

μόνο μια τέτοια αγάπη έχει την ικανότητα να πληγώσει τόσο βαθιά. Μετά την προδοσία η καρδιά ουρλιάζει μανιασμένα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ατσαλώσεις τον εαυτό σου, κρύβοντας κάθε συναίσθημα πίσω από το σκληρό περίβλημα του πάγου και της αδιαφορίας.

''Το Σχεδόν Παράδεισος'' είναι μια από τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης που έχουν γραφτεί ποτέ και έρχεται πάλι από την μοναδική σφραγίδα της Judith McNaught!

Ο Ίαν και η Ελίζαμπεθ είναι οι δυο ήρωες που θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Οι σκηνές του πόνου και της απόγνωσης με διέλυσαν,  με έκαναν κουρέλι, είναι όμως αυτές που θα αγαπώ για πάντα, γιατί εκεί είδα πόσο δυνατά, αγάπησαν ο ένας τον άλλον.

ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ:

«Άκουσέ με αγάπη μου, γιατί σε προειδοποιώ, δε θα σε αφήσω να μας το κάνεις αυτό. Μου έδωσες την αγάπη σου και δε θα σε αφήσω να μου την πάρεις. Όσο πιο πολύ το προσπαθήσεις , τόσο πιο σκληρά θα σε πολεμήσω. Θα στοιχειώνω τα όνειρά σου τη νύχτα, όπως ακριβώς στοίχειωνες εσύ τα δικά μου, κάθε νύχτα που πέρασα μακριά σου. Θα μείνεις ξάγρυπνος και θα με θέλεις, ενώ θα ξέρεις ότι και εγώ είμαι ξάγρυπνη και σε θέλω και όταν δεν μπορείς να αντέξεις άλλο», του είπε με βεβαιότητα και πόνο «θα γυρίσεις σε εμένα και εγώ θα είμαι εκεί και θα σε περιμένω. Θα κλάψω στην αγκαλιά σου, θα σου πω πόσο λυπάμαι για όλα όσα έκανα και εσύ θα με βοηθήσεις να βρω ένα τρόπο, για να συγχωρήσω τον εαυτό μου....»

ΊΑΝ:

«''Αν κάνεις ένα βήμα μπροστά αγάπη μου, θα μπορέσεις να κλάψεις στην αγκαλιά μου. Όσο εσύ θα κλαις , εγώ θα σου λέω λυπάμαι για όσα σου έκανα''» Μη μπορώντας να περιμένει , άπλωσε τα χέρια του και την έσφιξε πάνω του .

«''Και όταν τελειώσω''» ψιθύρισε βραχνά, ενώ εκείνη έσφιγγε τα χέρια της γύρω του και έκλαιγε με λυγμούς «''Εσύ θα με βοηθήσεις να βρω τρόπο, για να συγχωρήσω τον εαυτό μου''»

ΜΗΝ ΤΟ ΠΡΟΣΠΕΡΆΣΕΤΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ! 

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου