ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ" - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΤΑΞΑ - Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ


ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ - Ελευθερία Μεταξά

Εκδόσεις  ΜΙΝΩΑΣ

«Καλημέρα σας. Ονομάζομαι Γρηγόρης Σταθόπουλος και ήρθα να καταγγείλω τη δολοφονία μου. Είδα σε όραμα ότι κάποιος με έκαψε ζωντανό, αφήνοντας πλάι μου έναν πύρινο σταυρό».

Ο αστυνόμος Βαρσάμης θα χαμογελάσει ειρωνικά ακούγοντας τον νεαρό Γρηγόρη με την ασκητική μορφή, θεωρώντας τον τρελό και θα τον διώξει ευγενικά από το τμήμα. Το χαμόγελό του, όμως, θα σβήσει και οι τύψεις θα τον κατακλύσουν, όταν λίγο αργότερα η προφητεία του Σταθόπουλου θα επαληθευτεί και δύο ακόμα θύματα θα προστεθούν στον μακάβριο κατάλογο ενός παρανοϊκού δολοφόνου.

Για μία ακόμη φορά ο Μάνος Βαρσάμης, λίγο πριν βγει στην σύνταξη, και η συνεργάτιδά του Έλσα Γληνού θα προσπαθήσουν να εξιχνιάσουν ένα έγκλημα γεμάτο μυστήριο, ένα έγκλημα με θρησκευτικό αποτύπωμα. Θα πρέπει να βρουν τι είναι αυτό που συνδέει τους τρεις νεκρούς και να εντοπίσουν τον ένοχο που καίει ανθρώπους ζωντανούς, αφήνοντας πλάι τους έναν πύρινο σταυρό, φωτογραφίες και υπογραμμισμένα αποσπάσματα από την Αγία Γραφή.

Η έρευνά τους δεν θα είναι εύκολη, θα έχουν απέναντί τους....Μία νοσηρά θρησκόληπτη μητέρα, φανατική πολέμιος της αμαρτίας, με θεϊκή εντολή - κατά την ίδια - να καθαρίσει τον κόσμο από τους αμαρτωλούς με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα και της ζωής της. Έναν δυνάστη ιερέα, που εφαρμόζει ανορθόδοξες μεθόδους κατά την τέλεση των θρησκευτικών του καθηκόντων, με μεγάλη ικανότητα να ελέγχει τα μυαλά των πιστών και να απειλεί "θεϊκά" στην μη συμμόρφωσή τους. Μια παραμορφωμένη νεαρή, αδελφή του Σταθόπουλου, μεγαλωμένη δύσκολα, με τον φόβο του Θεού να κρέμεται σαν φοβερή απειλή πάνω από το κεφάλι της, υποταγμένη στην μοίρα της, τιμωρημένη να μην γνωρίσει την μητρική αγάπη, την τρυφερότητα μιας αγκαλιάς, τον έρωτα, το ανδρικό χάδι. Μια γερόντισσα που κρύβει μυστικά...

 


Με φόβο κι αγωνία, ακολουθούμε βήμα βήμα τον Βαρσάμη και την Γληνού στο κυνηγητό που έχουν στήσει για να εντοπίσουν τον ένοχο που εφαρμόζει το ίδιο τελετουργικό μοτίβο στα εγκλήματά του πριν να είναι αργά. Πολλές φορές θα βρεθούν σε αδιέξοδο...μυστικά και ψέματα που θα αποκαλυφθούν θα προκαλέσουν σύγχυση για την αιτία των φόνων, απονομή δικαιοσύνης ή εκδίκηση;...θα έρθουν αντιμέτωποι με τον θανάσιμο κίνδυνο που κρύβουν η θρησκοληψία, ο θρησκευτικός φανατισμός και οι προσωπικοί δαίμονες των ηρώων.

Η συγγραφέας τολμά να ασχοληθεί με τον θρησκευτικό φανατισμό, που έχει αποτελέσει ανά τους αιώνες αιτία φρικτών εγκλημάτων στο όνομα θρησκευτικών δογμάτων και την θρησκοληψία, και μας προσφέρει ένα συναρπαστικό αστυνομικό-ψυχολογικό θρίλερ με ανατροπές έκπληξη που βοηθούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ακόμα και στην περίπτωση που κάποιος αναγνώστης βρει ποιος είναι ο δολοφόνος πριν από τον Βαρσάμη και την Γληνού, η αγωνία εξακολουθεί να υπάρχει μέχρι και την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Έτοιμη για την επόμενη ιστορία του αγαπημένου ντετεκτιβικού διδύμου....με άρωμα Σμύρνης.

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου