ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Τάνιας Χαμοπούλου για το βιβλίο "Ρωξάνη" - Κωνσταντίνος Μοσχάτος - Εκδόσεις Κλειδάριθμος


Ρωξάνη -  Κωνσταντίνος Μοσχάτος

Εκδόσεις  Κλειδάριθμος

Θάνατος στην καστροπολιτεία... Αυτοκτονία ή έγκλημα;

 Μονεμβασιά...Αρχοντικά με βαριές ξύλινες πόρτες, πλακόστρωτα καλντερίμια και παλιές εκκλησιές. Ένας γοητευτικός λαβύρινθος από στενά σοκάκια που το κάθε ένα οδηγεί σε μία έκπληξη για κάθε επισκέπτη. Το μυστήριο του μεγάλου βράχου δεν έπαψε ποτέ να λέει και να δείχνει τα μυστικά του, αλλά και ποτέ δεν εξαντλήθηκαν τα παραμύθια και οι ιστορίες του, η μαγεία και οι αποκαλύψεις του αποτελώντας το ιδανικό μέρος έμπνευσης...Ο Άρης Βικέλας, ένας συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας, βρίσκεται στην Καστροπολιτεία αναζητώντας αυτή την έμπνευση, τις μέρες πριν το Πάσχα.

Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, ένα νεαρό κορίτσι πέφτει από τον βράχο της Μονεμβασιάς, κι ο Άρης μπλέκεται χωρίς να το καταλάβει στον μυστηριώδη θάνατο της Ρωξάνης Λάσκαρη. Ένα σημείωμα που βρίσκει, κάποια γεγονότα που δεν έχουν λογική εξήγηση και μαρτυρίες που παρουσιάζουν κενά, είναι στοιχεία που τον ιντριγκάρουν και τα χρησιμοποιεί στην έρευνά του και στην προσπάθειά του να φτάσει στην αλήθεια. Τα πρόσωπα της ιστορίας πολλά, όλοι σχεδόν κάτι κρύβουν...στα μάτια του Άρη όλοι είναι ύποπτοι. Διεφθαρμένοι, με μυστικά και ψέματα. Όταν αρχίζει να τα ανακαλύπτει, συναντά εμπόδια στην έρευνά του και κάποιες φορές η ζωή του κινδυνεύει. Δεν κάνει όμως πίσω...φοβάται, αλλά χρειάζεται να κάνει κάποιες ριψοκίνδυνες κινήσεις προκειμένου να βρει ποιός σκότωσε την Ρωξάνη. Ένα έγκλημα που ζητά λύση και απονομή δικαιοσύνης από τον βασικό ήρωα της ιστορίας Άρη Βικέλα, έναν ευαίσθητο και ταυτόχρονα γενναίο συγγραφέα.

Ένα ατμοσφαιρικό αστυνομικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στο κάστρο της Μονεμβασιάς. Ρεαλιστικό, με έξυπνες ανατροπές, με γρήγορη πλοκή και δράση - χωρίς να λείπουν οι όμορφες περιγραφές της περιοχής - που θίγει και κάποια κοινωνικά θέματα όπως είναι η σεξουαλική παρενόχληση και η κακοποίηση ανηλίκων. Ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα που κρατά την αγωνία του αναγνώστη ψηλά από την αρχή μέχρι το τέλος του.

Τάνια Χαμοπούλου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου