ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κ. Γιούλης Τσακάλου για το βιβλίο "Τα λαβωμένα σ'αγαπώ - Θάλεια Ψαρρά" Εκδόσεις Ψυχογιός!!

περισσότερα για το βιβλίο εδώ




Ένα βιβλίο για έναν έρωτα που άντεξε στο χρόνο, με φόντο τα έθιμα και τους σκληρούς κώδικες τιμής της Κρήτης. Με συνεπήρε το πρώτο  βιβλίο της κυρίας Θάλειας  Ψαρρά,  δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Οι χαρακτήρες  βοηθούν τον αναγνώστη να ανακαλύψει την κρυμμένη όψη μιας πραγματικότητας που έχει να κάνει με το ουσιώδες, το γνήσιο, το βαθιά ανθρώπινο. αναρωτιέσαι, μόνο αν οι καταστάσεις που βιώνουμε μας κάνουν τους ανθρώπους που είμαστε σήμερα ή παίζει ρόλο και το γονιδιακό σύμπλεγμα; Οι οποιεσδήποτε υπερβολές θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αντίδραση σ´ ένα σαθρό κοινωνικό σύστημα.

Ένα συναρπαστικό και ξεχωριστό ταξίδι κατά την διάρκεια του οποίου,συντροφιά και συνοιδιπόροι με τους ήρωες του βιβλίου αναβιώσαμε παρόν-παρελθόν γίνεται ένα με τόσο ελληνικά στοιχεία. Μια βεντέτα που χωρίζει τους ανθρώπους αλλά η αγάπη τους ενώνει , με κόστος βέβαια πάντοτε... νιώθοντας άπειρα συναισθήματα για μια ματωμένη ψυχή. Έντονα συναισθήματα, ανατροπές, αδιάλειπτο μυστήριο, σχέσεις ζωής. Αποτύπωση μιας σύγχρονης Οδύσσειας γεμάτη αγώνες, υπομονή, επαναστάσεις και την πίστη πως αν το θελήσουμε, όλοι μας μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας!

 Πόνος,δάκρυα,πίκρα,βάσανα,θυμός,συμπόνοια,συμπαράσταση,χαρά,ελπίδα,αγάπη,όλα αυτά τα συναισθήματα που σε κυριεύουν διαβάζοντας το μυθιστόρημα με τις υπέροχες περιγραφές την άψογη αφήγηση και εξαιρετική γραφή!!! 

Η επιλογή σκηνικού με την Κρήτη και τις ιδιαίτερες παραδόσεις της  παίζουν βασικό ρόλο στη ζωή των ηρώων και στην πλοκή του βιβλίου! συναισθήματα πρωτόγνωρα, αλλόκοτα... . Ένα οδοιπορικό που εν τέλει οδηγεί στη λύτρωση και ακολουθεί τους σαφείς κανόνες της τραγωδίας και της κάθαρσης , καθώς δεν αφήνει τίποτα μετέωρο στην τύχη του. Ένιωσα κατά κάποιο τρόπο σαν να συμμετείχα κι εγώ μέσα στην ιστορία. 

Μπόρεσα να αισθανθώ την αγάπη, το μίσος, το φόβο, την απόγνωση, το σεβασμό μέσα από τις συγκλονιστικές περιγραφές των ηρώων και των καταστάσεων.. νοσταλγούσα με τις αναμνήσεις τους και λαχταρούσα όσο τίποτα άλλο να δω το όνειρο του κάθε ήρωα να πραγματοποιείται.. 

Με εξέπληξε ευχάριστα για πρώτο βιβλίο, σε κρατά σε αγωνία καθ'όλη την διάρκεια της αφήγησης. Άρωμα Κρήτης που καθηλώνει! Ευχαριστώ την συγγραφέα μας για τις ωραίες στιγμές που μου χάρισε. Πανδαισία εικόνων, συναισθημάτων και δράσης! 


Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους ψάχνουν να βρουν σε ένα βιβλίο έντονες συγκινήσεις και αυθεντικές ιστορίες της πατρίδας μας!!!


Γιούλη Τσακάλου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ
 


Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου