ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κ. Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλιο 'Η Παναγιά της Φωτιάς-Σπύρος Πετρουλάκης"Εκδόσεις Μίνωας!

περισσότερα για το βιβλίο εδώ
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗΣ,
εκδ. ΜΙΝΩΑΣ


Ο συγγραφέας μας δίνει μέσα από την καταπληκτική γραφή του την συνέχεια του προηγούμενου βιβλίου του, την «ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ». Διαβάζεται όμως και ανεξάρτητα, χάρη στην πολύ καλή δουλειά του ιδίου αλλά και της  συγγραφικής του ομάδας.
Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ βασίστηκε σε ιστορικά και πραγματικά γεγονότα και σε συγκλονιστικές αφηγήσεις πραγματικών ηρώων.
Μια απόλυτα κινηματογραφική και χωρίς κενά γραφή, με τους χαρακτήρες να είναι ολοκληρωμένοι και αληθοφανής, όπου σε αυτό το βιβλίο φτάνουν στην ολοκλήρωσή τους, μερικές φορές με την επέμβαση της Θείας Δίκης, που είναι πανταχού παρούσα, φτάνοντας έτσι στη Λύτρωση.
Οι εναλλαγές τόπου και χρόνου γίνονται, διατηρώντας την ισορροπία, χωρίς να κουράζουν, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον μας έως την τελευταία σελίδα.
Μας παραθέτει ολοζώντανες, έντονες και ρεαλιστικά ωμές εικόνες της φρίκης του πολέμου, που μπορεί και να σοκάρουν.
Η αφήγηση τελειώνει με μια ερώτηση, μια απορία …..
Κύριε Πετρουλάκη, σίγουρα δεν θα υπάρξει άλλη συνέχεια;
Λίτσα Κοντογιάννη για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ


Περισσότερα για τον  συγγραφέα μας εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου