ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Νυχτερινή Αφροδίτη - Δήμητρα Ιωάννου" Εκδόσεις Ψυχογιός!ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΗΜΗΤΡΑ ΙΩΑΝΝΟΥ

 Η μαγική πένα της Δήμητρας Ιωάννου «χτύπησε» και πάλι, για να μας γοητεύσει και να μας καθηλώσει με το γλαφυρό και γεμάτο με λυρισμό ύφος της. Στο ιστορικό και υπέροχο νησί των Σπετσών μας ταξιδεύει αυτή τη φορά η συγγραφέας ξετυλίγοντας μια ιστορία χρόνων γεμάτη από πάθη, έρωτες, μυστικά και μυστήρια, ενώ ταυτόχρονα ερευνάται η κλοπή ενός πίνακα αμύθητης αξίας. 

Τα ιστορικά στοιχεία, που αποδεικνύουν μια σοβαρή έρευνα εκ μέρους της κ. Ιωάννου, εμπλουτίζουν το μυθιστόρημα και μας μαθαίνουν για γεγονότα και πρόσωπα αληθινά και υπαρκτά, που αφορούν κυρίως τους ήρωες και το ένδοξο παρελθόν των Σπετσών κατά την Επανάσταση του 1821. 

Οι περιγραφές του νησιού είναι εξαιρετικές, το πευκόφυτο νησί με τις ονειρεμένες ακρογιαλιές και τα γαλανά νερά, τις βοτσαλωτές αυλές των αρχοντικών του, τα γραφικά καφενεία του στην ξακουστή Ντάπια, στο Καρνάγιο, τα εκκλησάκια του μας ταξιδεύουν νοσταλγικά όσο διαρκεί η ανάγνωση. 


Χρώματα ονειρικά γεμίζουν συνεχώς τον καμβά της φαντασίας μας. Ομορφιά και πάθος κρύβονται πίσω από τους διαλόγους. Μυστικά και απωθημένα φωλιάζουν μέσα στις σελίδες. Μια Αφροδίτη θεϊκή αλλά συγχρόνως γήινη και παθιασμένη μας συντροφεύει από το εξώφυλλο μέχρι το τέλος Τι παραπάνω να ζητήσει ο αναγνώστης;

Οι ήρωες της ιστορίας είναι ολοκληρωμένοι, ζωντανοί και γεμάτοι συναισθήματα.
Άνθρωποι καθημερινοί με τις αδυναμίες, τις εμμονές, τα πάθη και ιδιαιτερότητές τους που όλοι μαζί, αλλά και ο καθένας χωριστά, υφαίνουν μια ιστορία σε δύο χρόνους που σαν αποτέλεσμα έχει να μην μπορεί ο αναγνώστης να αφήσει το βιβλίο.

Ευχαριστώ πολύ Δήμητρα Ιωάννου για το υπέροχο ταξίδι, αποζημιώθηκα για ακόμα μία φορά!

Εύη Αναστασιάδου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Η Δήμητρα Ιωάννου σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ασχολείται επαγγελματικά με τη Σωματική Ψυχοθεραπεία και τη Βιοανάδραση. Η μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, συμπεριφορών και διαδράσεων ανέκαθεν τη γοήτευε, ενώ το γράψιμο είναι το μεγάλο της πάθος. Η αγάπη της για την Ελλάδα είναι ριζωμένη βαθιά, γι’ αυτό και ερευνά επίμονα τη λαογραφία και τα μυστικά κάθε γωνιάς της.
 
Τίτλοι Βιβλίων:
(2019) Νυχτερινή Αφροδίτη, Ψυχογιός
(2019) Νυχτερινή Αφροδίτη, Ψυχογιός
(2018) Η κληρονόμος του ποταμού, Ψυχογιός
(2018) Η κληρονόμος του ποταμού, Ψυχογιός
(2017) Οι γιοι της γαλανής κυράς, Ψυχογιός
(2017) Οι γιοι της γαλανής κυράς, Ψυχογιός
(2016) Βαλεντίνα, η γητεύτρα των Αθηνών, Ψυχογιός
(2016) Βαλεντίνα, η γητεύτρα των Αθηνών, Ψυχογιός
(2014) Το τραγούδι της Αννέτας, Ψυχογιός
(2014) Το τραγούδι της Αννέτας, Ψυχογιός
(2013) Κασσάνδρα, Ψυχογιός
(2013) Κασσάνδρα, Ψυχογιός

1 σχόλιο:

  1. Σπέτσες!!!
    Απάνεμο λιμάνι μου & αγάπη παντοτινή..!
    Ευχαριστούμε για το ταξί που θα μείνει ανεξίτηλο για πάντα στην καρδιά μας...������

    ΑπάντησηΔιαγραφή