ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Η Κυνηγός του Χίτλερ" - Kate Quinn - Εκδόσεις ΚλειδάριθμοςΗ ΚΥΝΗΓΟΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ - KATE QUINΝ
Εκδόσεις Κλειδάριθμος!

Λίγο πριν τελειώσει το 2019 ευτύχισα να διαβάσω ένα εξαιρετικό ιστορικό μυθιστόρημα, που αναφέρεται στην απόδοση δικαιοσύνης ενάντια σε όλους αυτούς που διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στον ΒΠΠ, στο όνομα του Χίτλερ και του φασισμού. 

Όλοι αυτοί οι εγκληματίες, όλοι αυτοί οι κυνηγοί αθώων, έγιναν αυτόματα κυνηγημένοι με την λήξη του πολέμου. Υπέροχη πλοκή με μια υπόθεση συναισθηματικά φορτισμένη, που κινείται χρονικά σε τρεις περιόδους και πολλές φορές η δράση και οι περιγραφές σου δίνουν την εντύπωση πως μπροστά στα μάτια σου εξελίσσεται λεπτό προς λεπτό η ιστορία των ηρώων. 

Ήρωες που βίωσαν ο καθένας χωριστά τη φρίκη του πολέμου και θέλουν με όλη τους την ψυχή να λυτρωθούν από τις φοβίες, τις τύψεις και τις τραυματικές αναμνήσεις τους. 

Γεγονότα αληθινά, όπως η επικίνδυνη ζωή των πολεμικών ανταποκριτών, η απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας , η άγρια ζωή στις παγωμένες ρωσικές τάϊγκες (δάση στη Σιβηρία), οι θαρραλέες πτήσεις από γυναίκες αεροπόρους της Ρωσίας, που οι Γερμανοί τις είχαν ονομάσει «Μάγισσες της Νύχτας» επειδή εφορμούσαν βομβαρδίζοντας πάντοτε βράδυ και τα αεροπλάνα τους έκαναν έναν θόρυβο όπως οι σκούπες των μαγισσών. 

Πραγματικά πρόσωπα και ιστορικές αλήθειες του παρελθόντος μπλέκονται αρμονικά με τους ήρωες του μυθιστορήματος, που ο καθένας από αυτούς κουβαλά στο μυαλό, στην ψυχή και πολλές φορές και στο κορμί του και από ένα τραύμα και από ένα όνειρο για το μέλλον, που θα επουλωθεί μόνον εάν καταφέρουν με θάρρος, πίστη και τόλμη να αντιμετωπίσουν τους δαίμονές τους, Αφού μόνον τότε θα μπορέσουν να ξαναγεννηθούν και να κάνουν μια νέα αρχή. 

Κοινή πορεία των ηρώων ο δρόμος προς τη λύτρωση. 
Στρωτή γραφή και υπέροχες περιγραφές, σκηνές αγωνίας, μάχη για επιβίωση, θάρρος και αυταπάρνηση, όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον, έρωτες, συγκίνηση αλλά και αγωνία για το αποτέλεσμα, ιστορικά γεγονότα που σε μαθαίνουν λεπτομέρειες που δεν ήξερες, ανατροπές και τέλος δικαίωση, παρασύρουν τον αναγνώστη σε μία «απνευστί» ανάγνωση. 

Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε!

Εύη Ανασταστασιάδου
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣΗ Κέιτ Κουίν είναι ευπώλητη συγγραφέας ιστορικών μυθιστορημάτων. Έχει γράψει 7 βιβλία, από τα οποία η ιστορία κατασκοπείας The Alice Network (υπό έκδοση / Εκδόσεις Κλειδάριθμος) βρέθηκε στις λίστες best seller των ΝΥ Times και USA Today, επιλέχθηκε από τη λέσχη ανάγνωσης της Reese Witherspoon, μεταφράστηκε σε πολλές χώρες και έχει ξεπεράσει τις 1.000.000 εκατ. πωλήσεις. Ζει στο Σαν Ντιέγκο.
Περισσότερα για τη συγγραφέα: katequinnauthor.com
Facebook, kate.quinn.549,  Twitter @KateQuinnAuthor   Instagram  katequinn5975 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου