ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 24 Αυγούστου 2021

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ η άποψη της Λένας Παπανικολάου για το βιβλίο "Το Μυστικό ΤΗΣ ΖΩΗΣ" ΛΕΝΑ ΔΕΜΕΡΤΖΗ - Εκδόσεις Υδροπλάνο

 


Το Μυστικό της Ζωής είναι ένα εθιστικό ανάγνωσμα, που με την άμεση γραφή του και  την κινηματογραφική πλοκή του,  κρατάει τον αναγνώστη  σε εγρήγορση.

Η μία σελίδα φεύγει μετά την άλλη και σε ανύποπτο χρόνο έχεις βρεθεί στο τέλος! 

Οι χαρακτήρες του βιβλίου  είναι οι ήρωες της διπλανής  πόρτας.

Είναι εύκολο να ταυτιστείς μαζί τους, να μπεις στα άδυτα του  μυαλού τους  και να αναλύσεις με κάθε λεπτομέρεια την κάθε τους πράξη, την κάθε τους σκέψη. 

Η  Αφροδίτη Καλλέργη, η κεντρική ηρωίδα είναι μια αναγνωρισμένη συγγραφέας που έχει βιώσει στην επαγγελματική της ζωή, μόνο επιτυχίες. Είναι παντρεμένη και απόλυτα ευτυχισμένη  με τον Μάριο. Τον Μάριο που πάντα βρίσκεται δίπλα της εκπληρώνοντας κάθε της επιθυμία, μέχρι που κάποιο πρωινό εισβάλει στη ζωή της ο μυστηριώδης Άρης. 

Κρυμμένα μυστικά και απρόσμενες αποκαλύψεις που θα έρθουν στο φως ,θα επηρεάσουν τη ζωή της και θα της στερήσουν κάθε στιγμή ευτυχίας.

Οι ισορροπίες χάνονται από καθοριστικές και  βεβιασμένες κινήσεις που πληγώνουν και φέρνουν την απόλυτη δυστυχία  όχι μόνο στην ίδια, αλλά και στις ζωές των άλλων.

Ο αρχικός θυμός  μετατρέπεται σε εγωισμό και  καταρρίπτει κάθε ηθική αξία στη μέχρι τώρα ζωή της.

Ο εγωισμός  είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου .

Είναι αυτός που μπορεί να σπάσει όλες τις αλυσίδες της αγάπης, να θολώσει το μυαλό, να  σε αποξενώσει από τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα είχαν πρωταρχικό ρόλο στη ζωή σου.

Σε σκληραίνει, σε κάνει αγνώριστο.

ΑΝ! Μια λέξη με δυο γράμματα που κλίνει μέσα της καταστροφικές χιονοστιβάδες σκέψεων και πράξεων.

Η μοίρα όμως έχει τον τρόπο της να φέρει τα πάνω κάτω!

Έρχεται  η στιγμή  που θα  συνειδητοποιήσει  πως όλα όσα απέρριψε, όλα όσα κατηγόρησε, όλα όσα αρνήθηκε βρίσκονται μπροστά της!

Θα μετανιώσει πικρά για την άδικη συμπεριφορά της και θα αναθεωρήσει τα πάντα. 

Τότε είναι που θα  ψάξει να βρει τη δύναμη να γαντζωθεί από κάπου, για να πάρει την απόφαση  να ζητήσει συγγνώμη από τα άτομα που πλήγωσε.

Η δύναμη της συγχώρεσης  είναι  που θα της δώσει την απόλυτη ηρεμία, την απόλυτη ευτυχία.

Γιατί γνωρίζει ότι η αγάπη  υπάρχει πάντα μέσα της,  άσχετα αν έχει καλυφθεί από το πέπλο του εγωισμού, ψάχνει τρόπο να βγει στην επιφάνεια.

 


 

Για μένα οι πιο αγαπημένοι ήρωες της ιστορίας ήταν ο  υπέροχος Μάριος και ο  αδικημένος  Άρης... 

Ο Άρης που παρακάλαγε για κάποια  ψίχουλα αγάπης!

Η Αφροδίτη άσχετα με τα πόσα πέρασε, ήταν από τους τυχερούς της ζωής. Εισέπραξε τόση  αγάπη από όλους που νόμιζε πως όλος ο κόσμος περιστρεφόταν γύρω της. Αυτό ήταν   που την έκανε τόσο απόλυτη, τόσο σκληρή στα άτομα που την λάτρεψαν.

Η ιστορία της  εκτός από συγκλονιστική είναι τόσο ρεαλιστική που  αφήνει μια πικρή γεύση στο στόμα.

Δυστυχώς όπως έχω αναφέρει σε προηγούμενες απόψεις μου, κάποια βιβλία χάνονται πριν προλάβουν να προβληθούν!

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει  και το συγκεκριμένο βιβλίο, με τη διαφορά ότι έχει ένα ακόμη μεγαλύτερο ατού που το κάνει μοναδικό!

Πρόκειται για αληθινή ιστορία, κάτι που δεν είναι τυπωμένο στο εξώφυλλο για να παρακινήσει τον αναγνώστη να το διαλέξει!

Το μαθαίνει στον επίλογο της ιστορίας.

Εκεί τα ηνία παίρνει  η αληθινή ''Αφροδίτη'' και  ο αναγνώστης μαθαίνει ποιος είναι ο λόγος που την προέτρεψε να εκδώσει την ιστορία της.

Εν κατακλείδι:

Το Μυστικό της Ζωής  είναι ένα βαθύ κοινωνικό ανάγνωσμα, γεμάτο ηθικά διδάγματα.

Ο εγωισμός μαζί με τον χρόνο που κυλά  μπορούν να σπείρουν ανυπολόγιστες καταστροφές.  

Τα πάντα όμως  μπορούν να αλλάξουν, ή μάλλον σχεδόν το πάντα, όσο υπάρχει  συγχώρεση και πολλή αγάπη τριγύρω μας.

Συστήνεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!

Λένα Παπανικολάου

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ

 

ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:

Η Αφροδίτη πίστευε πια πως με τις αποφάσεις που είχε πάρει, είχε τακτοποιήσει την ζωή της. Ήταν γνωστή συγγραφέας, παντρεμένη με μια καθημερινότητα προβλέψιμη. Όλα ανατρέπονται όταν ένα μυστηριώδης άντρας εισβάλλει ξαφνικά στην ζωή της. Επικαλούμενος μια επαγγελματική σχέση, μπαίνει όλο και πιο βαθιά στην προσωπική της ζωή. Νιώθει πως αυτό που θέλει δεν είναι ερωτικό. Είναι κάτι άλλο… Αλλά τι;

Από εκείνη την μέρα η ζωή του αλλάζει τελείως. Έρχονται στην επιφάνεια γεγονότα που είχε κλειδώσει για χρόνια μέσα της. Και η ζωή της επιστρέφει ο, τι είχε κρίνει στο παρελθόν. Θα μετανιώσει για τα λάθη της;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου