ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

Συνέντευξη του συγγραφέα Αλέξανδρου Καψοκόλη στη Γιούλη Τσακάλου στον Ελεύθερο Τύπο 06/02/23 για το βιβλίο «ΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ», Εκδόσεις Βακχικόν


Συνέντευξη στη Γιούλη Τσακάλου – Αλέξανδρος Καψοκόλης – Ελεύθερος τύπος 6/2/2023

https://eleftherostypos.gr/politismos/kapsokolis-ston-e-t-mathimata-zois-apo-treis-vasiliades

ΒΙΒΛΙΟ : ΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ

Εκδόσεις Βακχικόν

 


 

Αν είστε  λάτρης της  εξερεύνηση αλλά και της μαγείας, τότε πρέπει να διαβάσετε  «ΤΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ» εκδόσεις Βακχικόν. Είναι ένα μυθιστόρημα  που μας οδηγεί σε έναν τελείως διαφορετικό κόσμο. Ταξιδεύουμε στη θάλασσα, ερχόμαστε αντιμέτωποι με μάχες και την φωτιά. Το βιβλίο μας συστήνει ο συγγραφέας του Αλέξανδρος Καψοκόλης και μας κεντρίζει το ενδιαφέρον!

-Το βιβλίο σας «Τα Βασίλεια» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Βακχικόν   ανήκει στο είδος της επικής φαντασίας, τι σας ενέπνευσε να δημιουργήσετε ένα δικό σας κόσμο;

Έχω πολλούς κόσμους μέσα μου έτοιμους να ξεπηδήσουν και να αναπαραχθούν σε σελίδες, το επικό ήταν πάντα η εποχή που με  γοήτευε.

-Τι σας δίδαξε για τη συγγραφή και τη λογοτεχνία φαντασίας η εργασία σας πάνω στις ιστορίες αυτού του είδους;

Η δουλειά μου είναι αρκετά επίπονη, πρέπει να είσαι συνέχεια ενήμερος και να περιμένεις να συμβεί στο χειρουργείο οτιδήποτε απρόβλεπτο και να μπορείς να το αντιμετωπίσεις, χρειαζεται να έχεις και λιγη φαντασία. Ευτυχώς έχω πλούσια και αστείρευτη…

 


 

-Οι τρεις Βασιλειάδες (στο βιβλίο σας) υπηρέτησαν πιστά τη Βασίλισσά τους και έμαθαν και τα παιδιά τους να κάνουν το ίδιο και μετά τον θάνατό τους έμειναν στην μνήμη όλων ως οι τρεις δίκαιοι Βασιλιάδες. Έχοντας κατά νου τα σημερινά παγκόσμια ζητήματα, πόσο σημαντικό πιστεύετε είναι το να προστατεύει κανείς την πολιτισμική του ταυτότητα;

Πιστεύω πάρα πολύ και φαίνεται αυτό και στο Άβατο στην πίστη, στην δικαιοσύνη και στην αξιοπρέπεια των ηρώων μου σε οτιδήποτε και αν αντιμετωπίζουν. Οι τρεις Βασιλιάδες παραδίδουν μαθήματα ζωής με την στάση τους και την ακεραιότητα τους.

-Τι σημαίνει η τελευταία μάχη του Ντόρφ του Κατακτητή ή αλλιώς στη γλώσσα του – Τζαχάουντ - ;

Είναι μια εύλογη απορία και για μένα τον ίδιο, ίσως είναι η συνέχεια αλλά ίσως και το Τέλος.

-Υπάρχει κάποια περίοδος της Ιστορίας, η οποία να έχει γεννήσει μία σπίθα έμπνευσης που στο μέλλον ίσως μετατραπεί σε βιβλίο;

Ο μεσαίωνας ήδη με έχει οδηγήσει στην συγγραφή του επόμενου μου βιβλίου με τίτλο Ο Αθάνατος Αθεος που το έγραψα το 2021.

-Η λογοτεχνία του φανταστικού, στο εξωτερικό έχει μεγάλη απήχηση, εν τούτοις στην Ελλάδα υπάρχει μια δυσπιστία στο είδος, γιατί;

Ισως γιατί το αναγνωστικό κοινό προτιμά έργα που δεν τους προβληματίζουν τόσο ή απλα δεν πιστεύουν στην ύπαρξη αξιόλογου Ελληνα συγγραφέα του φανταστικού.

-Ο Αλέξανδρος Καψοκόλης τι δηλώνει οφθαλμίατρος ή συγγραφέας του φανταστικού; Να τολμήσω να ρωτήσω τι σας έχει κερδίσει περισσότερο; (χαμόγελο)

Φυσικά και τα δυο. Λατρεύω την δουλεια μου και θεωρουμαι εξειδικευμένος σε αυτό που κάνω λόγω του νοσοκομείου που εργάζομαι και λατρεύω την συγγραφή γιατί ο κόσμος μου θέλεις να βγει προς τα εξω και πιστέψτε με είναι αρκετά σκοτεινός και φωτεινός συνάμα.

Βιογραφικό

Ο Αλέξανδρος Καψοκόλης γεννήθηκε το 1978 στον Πειραιά και μεγάλωσε στην Καστέλα. Πρώην πρωταθλητής στην υδατοσφαίρηση. Το 2005 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, ενώ το 2020 έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα. Από το 2018 εργάζεται ως χειρουργός οφθαλμίατρος στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Το Άβατο: Η ματωμένη γη αποτελεί το πρώτο του μυθιστόρημα.

 


  Γιούλη Τσακάλου

Ελεύθερος Τύπος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου