ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Η Αποψη της κ. Γιούλης Τσακάλου για το βιβλίο "Πριν χαράξει" Ιωάννα Νοταρά, Εκδόσεις Διόπτρα!!

περισσότερα για το βιβλίο εδώ



Είναι κάποια βιβλία  που σε ταξιδεύουν, ενώ κάποια άλλα σου μαθαίνουν τη ζωή. Το συγκεκριμένο στα προσφέρει και τα δύο.Γιατί κάποιες φορές ξεχνάμε να είμαστε άνθρωποι με ανθρωπιά, ξεχνάμε τι θα πει αγάπη, συμπόνια και προσφορά. Το συγκεκριμένο είναι ένα μάθημα ζωής. Πόση ανθρωπιά, πόση αγάπη μπορούν να χωρέσουν οι σελίδες.. που με την ανθρωπιά, δίνουν κατευθυντήριες γραμμές σε κάθε παιδί… σε σχέση με το γονιό του. 

Μια  δυνατή ιστορία με μεγάλες συγκινήσεις, τρομερή περιγραφή και πλοκή. Πόσα έζησε αυτή η ηρωίδα «η Αννα». Ξεκίνησε από μικρή και με ένα λάθος έρωτα, τον πρώτο έρωτα, «που κατέληξε»!!  Προσπαθεί να σε ταξιδέψει μέσα στην ψυχολογία της  για την επιβίωση.. Είναι ενα  βιβλίο το οποίο κρίνεται  από την πρώτη κι όλας ματιά και που ο τίτλος του είναι μία πραγματικότητα! 

Είμαι μετέωρη ακόμα για το τι νιώθω ακριβώς διαβάζοντάς το.  Γίνεται τόσο προσωπική υπόθεση αν έχεις βιώσει το ίδιο πρόβλημα ή έστω με κάποιες παραλλαγές έχεις ζήσει την ίδια φοβερή εμπειρία χωρίς βοήθεια από το άμεσο περιβάλλον .Ασχέτως της ιστορίας - ταμπού η ηθογράφηση είναι πολύ έντονη και νιώθεις σαν να μπαίνεις στο '΄πετσί'' της ηρωίδας! Είναι τελικά πολύ δύσκολο να κρατήσουν οι γονείς τις ισορροπίες ανάμεσα στα παιδιά τους με καταστροφικά πολλές φορές αποτελέσματα. 

Οι περιγραφές γεγονότων και προσώπων πραγματικά συναρπάζουν και οι μεταφορές από το παρελθόν στο τώρα μαγεύουν. Η ψυχογράφηση των χαρακτήρων της πραγματικά με καθήλωσαν, ενώ οι περιγραφές της κας Νοταρά ήταν συγκλονιστικές. Μας αφήνει να καταλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι επιλογές που κάνουμε και το αντίκτυπο τους στο μέλλον μας, όσο μικρές και να τις θεωρήσουμε εκείνη τη στιγμή. Πραγματικά ένα υπέροχο βιβλίο που πραγματεύεται τις ανθρώπινες σχέσεις, με πολλές ανατροπές και διδάγματα ...

Συγχαρητήρια κα Νοταρά  που αγγίξατε το συγκεκριμένο θέμα με τόση αγάπη και ευαισθησία. Μόλις τώρα το τελείωσα και είμαι γεμάτη συναισθήματα.

το βίντεο του βιβλίου εδώ 


 περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ


ΓΙΟΥΛΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου