ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Γράφει η κ. Γιούλη Τσακάλου για το βιβλίο "Οσα δεν έγιναν λέξεις-Ελένη Γαληνού" Εκδόσεις Διόπτρα!

περισσότερα για το βιβλίο εδώΟσα δεν έγιναν λέξεις - Εκδόσεις Διόπτρα

H κ. Ελένη Γαληνού έχει ένα μοναδικό ταλέντο όχι απλά να πλάθει εξαιρετικές ιστορίες αλλά και να περιγράφει σκηνές, γεγονότα, μέρη, τα πάντα, με τρόπο τόσο μα τόσο αληθοφανή και παραστατικό που δύσκολα πιστεύεις ότι δεν τα έζησε και η ίδια, ότι δεν επισκέφτηκε εκείνα τα σημεία, ότι κι η ίδια δεν ήταν μάρτυρας κάποιων καταστάσεων. Καταφέρνει να τα ‘’φωτογραφίζει’’ άψογα και να τα αποτυπώνει γραπτώς με απίστευτη μαεστρία! Καταφέρνει να σε κρατά από τις πρώτες σελίδες της ιστορίας της.

Το πρώτο πράγμα που μου άρεσε είναι ότι η υπόθεση βασίζεται σε πραγματικά ανθρώπινα πάθη και διλήμματα. Η πλοκή μετατοπίζεται από το παρόν στο παρελθόν και αντίστροφα, κάτι που είναι λίγο ριψοκίνδυνο, αλλά απαραίτητο λόγω του σεναρίου. Προφανώς αφήνει κάποιο περιθώριο για την φαντασία του αναγνώστη, κάτι που ίσως τελικά να είναι καλό.Εξαιρετικά καλοδουλεμένοι ψυχογραφικά χαρακτήρες... όλοι τους, με τα αρνητικά και τα θετικά τους, μια ηρωίδα που αφήνει το στίγμα της απ’ όπου περνάει! και ένα περίεργο δέσιμο όλων μεταξύ τους που κανείς δε ξέρει πού θα καταλήξουν. Καλοδουλεμένο σενάριο με γερές δόσεις δράσης, μαγείας και ρομαντισμού, και το αποτέλεσμα είναι ένα μαγικό κουβάρι που ξετυλίγοντάς το  θα σας παρασύρει και θα σας συγκινήσει. Σίγουρα είναι ένα βιβλίο με μεγάλες ανατροπές και αποκαλύψεις στο τέλος του. Πιστέψτε με, αξίζει να το αγοράσετε και να το διαβάσετε .

Μια συγγραφέας με ένα μοναδικό χάρισμα να πλάθει κόσμους και χαρακτήρες, που προχωρά δυναμικά  σε μια ελληνική λογοτεχνία που έχει άμεση ανάγκη από  καλούς συγγραφείς.

ΓΙΟΥΛΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ 
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου