ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Κριτική άποψη της κ. Γιούλης Τσακάλου για το βιβλίο"Μετά Φόβου-Ελένη Πριοβόλου" Εκδόσεις Καστανιώτη!

περισσότερα για το βιβλίο εδώ


Μετά Φόβου - Ελένη Πριοβόλου



Ένα αριστοτεχνικό βιβλίο, τοποθετημένο από τις αρχές του 1916 έως και την απελευθέρωση από την γερμανική κατοχή, με εξαιρετική γραφή και πλούσιο λεξιλόγιο είναι το νέο μυθιστόρημα της κυρίας Ελένης Πριοβόλου «Μετά φόβου» 




Η Ελλάδα γεμάτη πληγές με έριδες, αντιπαλότητες, διχασμούς, πολέμους, αναβρασμούς, κυβερνήσεις που αλλάζουν και παρασύρουν τις ζωές των ηρώων ανάλογα με τις πολιτικές τους πεποιθήσεις. Παρασύρουν όμως και τον αναγνώστη να γίνει συντοπίτης και κοινωνός των παθών τους σε μια κοινωνία που φοβάται το παρόν και το μέλλον της αλλά και με τον έρωτα να πρωτοστατεί ανάμεσα σ’ όλα αυτά αλλά και ανάμεσα στις γιορτές, τα πανηγύρια, τα ήθη και έθιμα που προσπαθούν να κρατήσουν σε ισορροπία τους κατοίκους να μη χάσουν τον εαυτό τους. 

Πολυπρόσωπο το μυθιστόρημα με ήρωες ζωντανούς που αγαπάς ή μισείς ανάλογα με τις πράξεις και τον χαρακτήρα τους. Πρωταγωνίστριες δυο φίλες καρδιακές με εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες, η Αρίστη και η Διαλεχτή που γίνονται αδελφές όταν ο πατέρας της πρώτης παντρεύεται τη μητέρα της δεύτερης. Ανάμεσά τους ο Διονύσης Αρχοντής, που ενώ αγαπά την πρώτη από πείσμα παντρεύεται τη δεύτερη. 

Ένας έρωτας που θα κρατήσει εσαεί και θα καθορίσει τις ζωές τους.
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία που η συγγραφέας έχει την ικανότητα-το χάρισμα, να της δίνει διαστάσεις, πλοκή, ανατροπές, προβληματισμούς και να κρατά τον αναγνώστη σε εγρήγορση.

Πολλά συγχαρητήρια για το υπέροχο αυτό άγγιγμα ψυχής. Με συγκίνησε, με προβλημάτισε, με έκανε να σκύψω στα εσώτερά μου, όπως κάνει πάντα με τη γραφή της και τη βαθιά ψυχαναλυτική της αντιμετώπιση των πραγμάτων. Θα συμφωνήσω με σχόλιο άλλου αναγνώστη. Είναι σα να έχω την ιδανική μητέρα δίπλα μου να με συμβουλεύει με όλη τη σοφία που τη διακατέχει!

ΓΙΟΥΛΗ ΤΣΑΚΑΛΟΥ
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου