ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κυρίας Αναστασίας Δημακοπούλου για το βιβλιο "Η Εκδίκηση Yrsa Sigurdardottir" Εκδόσεις Μεταίχμιο!

περισσότερα για το βιβλίο εδώΗ Εκδίκηση Yrsa Sigurdardottir 

Με τον φόβο να παίρνει τα ηνία του τρομακτικού θρίλερ “H εκδίκηση”, ο αναγνώστης ρουφάει τις σελίδες του με κομμένη την ανάσα!
Η πρωτοεμφανιζόμενη σκανδιναβή Yrsa, πράγματι κάνει δυναμικό ντεμπούτο στο χώρο των τρομακτικών θρίλερ αφού “η εκδίκηση”, είναι ένας πετυχημένος συνδιασμός μεταφυσικού στοιχείου και αστυνομικής πλοκής! Διάχυτη σε όλο το εύρος του, η μεταφυσική αίσθηση, πετυχαίνει να παγώσει το αίμα ώστε να το ξανασκέφτεσαι να γυρίσεις σελίδα! 

Τρομάζεις αληθινά! 

Συμπάσχεις με τους πρωταγωνιστές, τους συμπαθείς παρόλη την αφέλειά τους και τον φόβο που βιώνουν, σε συνδυασμό με το έντονο ψύχος, σ΄ένα παγωμένο τοπίο όπως αυτό του νορβηγικού φιορδ, όπου εξελίσσεται η ιστορία μας. Τρεις φίλοι, παίρνουν την τολμηρή απόφαση ν΄ανακαινίσουν μία εγκαταλελειμμένη κατοικία σ΄ενα απομονωμένο χωριό! Και ενώ γνωρίζουν στην συνέχεια, ότι και ο προηγούμενος που επιχείρησε την ανακαίνιση εξαφανίστηκε, είναι πλέον αργά να κάνουν πίσω, αφού παράδοξα και ανεξήγητα φαινόμενα τους περιτριγυρίζουν απειλώντας τους, αφήνοντάς τους σαστισμένους με πλήθος ερωτηματικών! Την ίδια στιγμή ένας νεαρός γιατρός-ψυχολόγος, στο Ρέικιαβικ, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το απομονωμένο χωριό, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο της αυτοκτονίας μιας ηλικιωμένης γυναίκας, ανακαλύπτοντας στην πορεία ότι η ζωή της, έχει άμεση σχέση με τον προ τριετίας εξαφανισμένο γιο του! 

Είναι μετρημένες στα δάχτυλα οι ιστορίες τρόμου, που έχω διαβάσει! Η αλήθεια είναι ότι αν δεν μου το πρότειναν φίλοι βιβλιοαναγνώστες, δύσκολα θα το επέλεγα. Είναι όμως ένα είδος που συμπαθώ, διότι μπορεί από τούδε και στο εξής να τρέμω το σκοτάδι, αλλά σε κρατάει σ΄εγρήγορση και σ΄ετοιμότητα να προσπαθείς να λύσεις το γρίφο μαζί με τους πρωταγωνιστές. Πραγματικά από τον φόβο σου παγώνεις, εναρμονίζεσαι με το παγωμένο τοπίο! Είσαι εκεί, αγωνιάς για την τύχη τους, κρυφοκοιτάς τις αντιδράσεις των ηρώων, τους συμπονάς και ψάχνεις λύσεις για να τους βοηθήσεις. 

Όσοι αναγνώστες είναι φαν του είδους σίγουρα θα το λατρέψουν! Αλλά και οι υπόλοιποι-γιατί όχι;- τολμήστε το! Για μένα ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα...Παράλληλα παίρνεις και το μήνυμά σου: όλα στον επιγειο κόσμο πληρώνονται τελικά! Για οτιδήποτε ευθύνεται ο κάθε ένας μας, κάποια στιγμή θα βρεθεί προ τετελεσμένου και θα κριθεί όπως πρέπει! Απιθανες συμπτώσεις αλλά και έξυπνοι συνειρμοί απο το παρελθόν, διαγράφουν την πορεία ενός δυνατου αστυνομικού θρίλερ που παγώνει το αίμα! 

Η Yrsa Sigurdardotir με την Εκδίκηση, πετυχαίνει μία σημαντική διάκριση στο χώρο της αστυνομικής σκανδιναβικής λογοτεχνίας. Με δομημένη πλοκή αλλά και με καλογραμμένο κείμενο κατακτά το αναγνωστικό κοινό, προσφέροντάς του δυνατές σκηνές αληθινού τρόμου! Προσωπικά, ανυπομονώ να μεταφραστούν και τα υπόλοιπα βιβλία της στ΄ελληνικά!

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ για την ομάδα
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ

περισσότερα για τη συγγραφέα μας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου