ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλίο "Οσα η αγάπη συγχωρεί - Μαρία Τζιρίτα" Εκδόσεις Ψυχογιός!Μαρία Τζιρίτα,
εκδ. ΨΥΧΟΓΙΟΣ


Ένα υπέροχο ψυχογράφημα, καλογραμμένο, άρτιο από κάθε άποψη, γεμάτο από συναίσθημα, συγκίνηση και άδολη, απόλυτη και πραγματική αγάπη, στοιχεία που σπανίζουν στη σημερινή ζωή μας. Πραγματικά τυχεροί όσοι κατέχουν το μεγαλείο της συγχώρεσης και μπορούν να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Οι ήρωες της ιστορίας, μέλη μιας δεμένης ελληνικής οικογένειας, είναι χαρακτήρες απόλυτα ολοκληρωμένοι και αληθινοί, μιας και η υπόθεση του βιβλίου βασίζεται σε μια πραγματική ιστορία.Εδώ η συγγραφέας έχει το θάρρος και καταπιάνεται με μια μάστιγα της σύγχρονης κοινωνίας μας και καταφέρνει να δώσει πολύτιμες πληροφορίες με στοιχεία τεκμηριωμένα και δημιουργεί προβληματισμούς στους περισσότερους από μας που έχουμε άγρια μεσάνυχτα σχετικά με αυτό, μιας και μόνο ακουστά την έχουμε. Καταφέρνει να μας βάλει στη διαδικασία να σκεφτούμε τι θα κάναμε εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε μέσα στη δική μας οικογένεια. Ένα μεγάλο μάθημα ζωής αυτό της το βιβλίο.


Ακόμα κι αυτή η τρομακτική ασθένεια μπορεί να αντιμετωπιστεί όταν υπάρχουν αποθέματα πραγματικής αγάπης και δύναμη ψυχής.

 


Λίτσα Κοντογιάννη για την ομάδα
 

Περισσότερα για την συγγραφέα μας εδώ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου