ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Αναστασίας Δημακοπούλου για το βιβλίο "Τουρίστες στην Ομίχλη - Βαγγέλης Μαργιωρής" Εκδόσεις Πνοή!








Διαβάζοντας και την τελευταία σελίδα από το βιβλίο “Tουρίστες στην ομίχλη”, στο μυαλό μου, άρχιζαν να παίζουν διάφορα σενάρια, για την μεταφορά του βιβλίου στις κινηματογραφικές αίθουσες. Μπροστά μου περνούσαν σαν κινηματογραφικό φίλμ, -κωμικοτραγικού χαρακτήρα- όλες οι εικόνες του βιβλίου, ενώ πιάνω τον εαυτό μου, χαλαρό, να είναι μόνιμα μ΄ένα χαμόγελο στα χείλη, αναπαριστώντας όλες τις τραγελαφικές περιπέτειες των τριών ανυποψίαστων φίλων! Έχω επιλέξει ηθοποιούς και τους έχω δώσει τον αντίστοιχο ρόλο! Αλήθεια τί επιτυχία θα είχε...σαν τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες! Μόνο που εδώ μιλάμε για την Ελλάδα του σήμερα.


Μια ελληνική πραγματικότητα με απανωτές ανατροπές, αστάθεια σε όλους τους τομείς, ετοιμόρροπες καταστάσεις, παντελώς παράδοξες για όσους τουρίστες αποφασίζουν να ταξιδέψουν στην χώρα μας, ειδικά μετά την ψήφιση και εφαρμογή των μνημονίων, καθιστώντας την καθημερινότητα του σύγχρονου Έλληνα, πραγματικά αφόρητη. Και όπως πολύ σωστά αναφέρει ο συγγραφέας, στην χώρα του “ό,τι νά΄ναι, όπως να΄ναι, όποτε να΄ναι” πρέπει να μελετήσεις προσεχτικά τη νοοτροπία του νεοέλληνα και συμμορφωθείς αυστηρά, με τους εκάστοτε κανόνες.


Μια παρέα Νεοϋορκέζων λοιπόν, επισκέπτονται την χώρα μας, με σκοπό να παρευρεθούν σ΄ένα παραδοσιακό κρητικό γάμο ενός αγαπημένου, φιλικού ζευγαριού. Άδραξαν την ευκαιρία, προκειμένου να ζήσουν και λίγες μέρες χαλάρωσης και ονειρικών διακοπών στην Ελλάδα μας! 



Το καλά οργανωμένο σχεδιάγραμμα των ολιγοήμερων διακοπών τους όμως, θα ναυαγήσει, αφού η μοίρα τους επιφυλάσσει ένα οδοιπορικό, ευτράπελων έως και κωμικοτραγικών καταστάσεων, εγκλωβίζοντάς τους μέσα στο χάος απεργιακών κινητοποιήσεων, στο κέντρο της Αθήνας και ενός ατέρμονου κυνηγητού με τα ΜΑΤ! Πνιγμένοι στην ομίχλη των χημικών ουσιών, ανήμποροι από το άδικο ξύλο των ματατζήδων, εύλογα θα διεκδικήσουν το δίκιο τους, αφού πρώτα περάσουν από έναν κυκεώνα, περίπλοκων καταστάσεων και μεγάλης σύγχυσης! Φυσικά και όλο αυτό το χάος θα έχει και παράδοξα επακόλουθα, σπαρακτικές σκηνές γέλιου, έξυπνο χιούμορ, δοσμένο άπλετα από τον συγγραφέα, έως και την ημέρα του πολυπόθητου- επιτέλους- γάμου!


Εν κατακλείδι είναι ένα καλογραμμένο βιβλίο με πολύ χιούμορ, όμορφη γραφή, που σε προδιαθέτει θετικά. Ιδανικό για στιγμές χαλάρωσης με μοναδικούς, οικείους χαρακτήρες! Ο αναγνώστης απολαμβάνει τις αστείες σκηνές, διασκεδάζει με την “αθωότητα” και την ευπιστία της φιλικής παρέας, που ανυποψίαστη, πέφτει από την μία κωμική κατάσταση στην άλλη. Παράλληλα, προβληματίζει, θίγοντας με χιούμορ πάντα και μερικές σκληρές αλήθειες της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας!

Αν και πρώτη συγγραφική δουλειά του κ. Βαγγέλη Μαργιωρή, οι “Τουρίστες στην ομίχλη” είναι ένα βιβλίο, ιδανικό για χαλάρωση και ξεκούραση του μυαλού, γιαυτό και προτείνω, χωρίς αμφιβολία, να μπει στο βαλιτσάκι με τα βιβλία των καλοκαιρινών μας διακοπών!




Ο Βαγγέλης Μαργιωρής γεννήθηκε πριν από 43 χρόνια σ' ένα μικρό γραφικό χωριό της Σάμου και μετακόμισε σε πολύ μικρή ηλικία με την οικογένειά του στην Αθήνα. Η επαφή του με τη λογοτεχνία ξεκίνησε από νωρίς, κυρίως μέσα από τα έργα του Ανεμοδουρά, του Ιουλίου Βερν και της Κίρα Σίνου. Αποφοίτησε από το Λύκειο και τη Σχολή Λογιστικής, διατηρώντας πάντα στενές επαφές με τα βιβλία. Ήταν πλέον η φιλοσοφία και το ιστορικό μυθιστόρημα τα αναγνώσματα που τον ενθουσίαζαν. Μετά τον γάμο του και τη γέννηση της κόρης του ξεκίνησε να ασχολείται και με τη συγγραφή, μια ενασχόληση που του προέκυψε πολύ φυσικά. Σήμερα εργάζεται στο λογιστήριο μεγάλης ελληνικής εταιρίας, παραμένοντας φανατικός αναγνώστης και φιλόδοξος γραφιάς.
Το "Τουρίστες στην ομίχλη" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου