ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ, Κριτική άποψη της κας Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Φιλί στα μάτια - Πασχαλία Τραυλού" Εκδόσεις Διόπτρα!


Η γοητεία της γραφής της Πασχαλίας Τραυλού, με παρέσυρε, για μια ακόμη φορά σε τόπους ονειρεμένους απο το παρελθόν μέχρι το σήμερα, σε ιστορίες γεμάτες ένοχα και ανομολόγητα μυστικά, σε ήρωες με μπέσα και καλοσύνη ψυχής, αλλά και σε ήρωες σκληρούς και απάνθρωπους. 

Γοητευτικές προσωπικότητες, άλλες άβουλες και πειθήνιες, άλλες πονηρές και καταστροφικές, δοσμένες με φαντασία αλλά συγχρόνως τόσο αληθινές που συχνά έπιανα τον εαυτό μου να θυμώνει, να λυπάται, να συμπαραστέκεται, να αγανακτεί, να αντιδρά.... 

Ψυχική βία και καταναγκασμός να σταματήσεις να αισθάνεσαι τον έρωτα, να τον αγνοήσεις να τον στερηθείς αλλά κυρίως να μην τον ομολογήσεις ποτέ, στο όνομα του συμφέροντος κάποιων ισχυρών. 

Αποφάσεις που ο φόβος σε αναγκάζει να πάρεις κι ας ξέρεις πως θα τις πληρώσεις με την ψυχή σου, με τη ζωή των παιδιών σου, με τον έρωτα της ζωής σου, με την ίδια σου την ύπαρξη. Η σφραγίδα του φιλιού στα μάτια σημαίνει χωρισμό, απόσταση και απομάκρυνση. Τα μυστικά που αν φανερώνονταν τη στιγμή που έπρεπε, ο σωματικός βιασμός και οι αλήθειες που ποτέ δεν ειπώθηκαν, πλέκουν μια ιστορία που από την αρχή μέχρι το τέλος σε οδηγούν στην καρδιά μιας ορμητικής καταιγίδας από την οποία δεν θέλεις και δεν μπορείς να ξεφύγεις.. 

Ένα δυνατό μυθιστόρημα που οι αδυναμίες και οι αμαρτίες των ηρώων του, το κάνουν ανθρώπινο και που τελικά το μέλλον ισορροπεί και απαλύνει τις αστοχίες του παρελθόντος σε μια κάθαρση και μια λύτρωση, που γίνεται πλέον σκοπός μου όσο το διαβάζω και που φοβάμαι πως δεν θα έρθει ποτέ....

Η υπέροχη πένα της κ.Τραυλού μου χάρισε ένα αλησμόνητο ταξίδι, γεμάτο εντάσεις. Ευχαριστώ πολύ!!!!

Εύη Αναστασιάδου για την ομάδαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου