ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Κριτική άποψη της κας Εύης Αναστασιάδου για το βιβλίο "Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη-Φρέντρικ Μπάκμαν" Εκδόσεις Κέδρος!


Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ



Ένα γοητευτικό παραμύθι για μεγάλους, με ευρηματική και υπέροχη γραφή, γι’αυτούς που αισθάνονται ακόμα παιδιά, γι’ αυτούς που η φαντασία τους ακόμα καλπάζει και συναντά βασίλεια, που σ’αυτά κατοικούν φανταστικά ζώα, τέρατα και άλλα πλάσματα που ζουν υπέροχες περιπέτειες και όχι μόνο!!!!

Μια γιαγιά, ετών 77 που δεν μοιάζει με καμιά άλλη και μια 7χρονη εγγονή με εξυπνάδα και άποψη, η πρώτη με τις υπέροχες ιστορίες της και η δεύτερη με λατρεία στη γιαγιά και μια απίστευτη φαντασία, που κάθε παιδί διαθέτει, είναι οι ηρωϊδες αυτού του πολύ τρυφερού αλλά και διδακτικού μυθιστορήματος. Γιαγιά και εγγονή....ένα υπέροχο γοητευτικό δίδυμο! 


Στην πραγματική ζωή, ζουν σε μια πολυκατοικία που οι ιδιόρρυθμοι ένοικοι που την κατοικούν, συνεχώς μαλώνουν για το κάθε τι και οι συγκρούσεις τους είναι καθημερινές ακόμα και για την πιο μικρή λεπτομέρεια.... 

Στην φανταστική, η γιαγιά, μοναδική , ασυμβίβαστη και ξεροκέφαλη, φτιάχνει παραμύθια για την αγαπημένη της εγγονή, που τελικά αποδεικνύεται πως δεν είναι τόσο φανταστικά, έχουν γέφυρες επικοινωνίας με την πραγματικότα, αλληλουχίας και γεγονότων που συμβαίνουν καθημερινά στην πραγματική ζωή, την δική τους ζωή.... Η όλη υπόθεση οδηγεί στο συμπέρασμα πως πολλά γεγονότα στη ζωή μας είναι λες και βγήκαν απο τα παραμύθια και πολλά παραμύθια λες και αντιγράψαν τη ζωή. 

Με γοήτευσε, με συγκίνησε και με έκανε πολλές φορές να χαμογελάσω αυτή η ομολογουμένως πανέξυπνα δομημένη ιστορία, η γεμάτη απο φαντασία αλλά και ωμή πραγματικότητα, μια ιστορία που σε ταξιδεύει αλλά και σε διδάσκει....

 Ένα μυθιστόρημα που διάβασα απνευστί και το απόλαυσα μέχρι και την τελευταία σελίδα. Όσοι αγαπούν τα παραμύθια είναι σίγουρο πως θα το λατρέψουν!!!





Ο Φρέντρικ Μπάκμαν (γεν. 1981) είναι ο πιο δημοφιλής σύγχρονος Σουηδός συγγραφέας.
Όλα τα μυθιστορήματά του είναι πνευματώδη και συγκινητικά ταυτόχρονα, αποτυπώνουν ιδιαίτερες ιστορίες απλών ανθρώπων και μεταδίδουν ένα μήνυμα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας.
Έγινε γνωστός παγκοσμίως χάρη στο μυθιστόρημά του Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Οβ, που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έγινε ταινία. Τα βιβλία του έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από εφτά εκατομμύρια αντίτυπα σε σαράντα τέσσερις γλώσσες.
Το Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη έγινε bestseller όπου εκδόθηκε. Παρέμεινε για πολλούς μήνες στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των New York Times, ενώ στην Κίνα έφτασε στην πρώτη θέση έναν μόλις μήνα μετά την κυκλοφορία του.
Από τις εκδόσεις Κέδρος ετοιμάζεται ήδη άλλο ένα μυθιστόρημα του συγγραφέα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου