ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Κριτική άποψη της κας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλίο "Κυνήγι Μαγισσών-Ισμήνη Μπάρακλη" Εκδόσεις Ψυχογιός!

 

 

ΣΜΥΡΝΗ – ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ


Ένα υπέροχο βιβλίο με ένα μαγικό, ατμοσφαιρικό εξώφυλλο εποχής.

Αν περιμένετε, κρίνοντας από τον τίτλο και μόνο πως σε αυτό το μυθιστόρημα θα βρείτε όντως κυνήγι μαγισσών που τις καίμε στη πυρά, μαντζούνια, ξόρκια και μαγικά φίλτρα, μάλλον θα απογοητευτείτε.

Όχι δεν μας εξαπατά η συγγραφέας, πολύ απλά αναφέρεται σε κάτι τελείως διαφορετικό, στο κυνήγι μαγισσών μέσα μας, στις εμμονές μας, σε όλα αυτά που μας στοιχειώνουν, όπου κινδυνεύουμε να χαθούμε.

Ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα,  από την μοναδική, λατρεμένη, ολοζώντανη  και απόλυτα κινηματογραφική γραφή της κυρίας Μπάρακλη.
Αυτό που σίγουρα συγκλονίζει είναι η εντυπωσιακή περιγραφή του ολοκαυτώματος της Σμύρνης, που αναμφισβήτητα προκαλεί δέος

Ηρωίδες είναι τέσσερις γυναίκες, τρεις γενιές γυναικών, που τα βιώνουν όλα: τον έρωτα, τον πόλεμο, τον ξεριζωμό,  τον τρόμο, την ελπίδα και αντιμετωπίζουν στη πορεία την αλήθεια, την λύτρωση και την γαλήνη.

Απόλυτα ισορροπημένες εναλλαγές χρόνου, μαγικές εικόνες αλλά παράλληλα απόλυτα ρεαλιστικές και ωμές, εξαιρετικά δοσμένες, σαν να βρισκόμαστε κι εμείς παρών σε όλα αυτά τα γεγονότα.
Ένα βιβλίο αφιερωμένο στους πρόσφυγες του χθες, του σήμερα, του αύριο … να’ ναι μπονάτσα το ταξίδι και το λιμάνι απάγκιο.

Λίτσα Κοντογιάννη
ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ



ΙΣΜΗΝΗ Χ. ΜΠΑΡΑΚΛΗ

Η ΙΣΜΗΝΗ Χ. ΜΠΑΡΑΚΛΗ κατάγεται από το Ναύπλιο. Φοίτησε στο St. George Commercial College και εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα ως υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Συνεδρίων. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Γράφει για παιδιά και μεγάλους. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑΣ και ΣΜΥΡΝΗ. ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου