ΒΙΒΛΙΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ - ΚΡΙΤΙΚΕΣ

Φίλες, φίλοι,

Σας καλωσορίζουμε στο blog της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ! Για πόσο μπορούμε να περιπλανηθούμε στον κόσμο του στοχασμού και της συνείδησης; Μέχρι πού αποδεχόμαστε το ελεύθερο πέταγμα της σκέψης; Κι όταν γυρίσουμε στο παρόν, στη λογική, στο «πρέπει», δεν θα πούμε ότι ήταν όνειρο, παράκρουση ή μέθη; Αυτό το ταξίδι της σκέψης στη μέθη και στο όνειρο ευελπιστεί να χαρίσει αυτή η ομάδα στον κάθε αναγνώστη. Να του δώσει φτερά για να ξεκινήσει το μαγικό σεργιάνι του σε έναν κόσμο απόλυτα αληθινό αλλά και τόσο ανεξερεύνητο, στον χώρο του βιβλίου που τόσο αγαπάμε. Και μαζί, να το στηρίξουμε με αγάπη, ήθος, ευγενικές προθέσεις, σκέψεις και πράξεις!

Γιούλη Τσακάλου

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ Κριτική άποψη της κας Λίτσας Κοντογιάννη για το βιβλίο "Ερωσφόρος - Γιώργος Καστέλλης"Εκδόσεις Πνοή!





         
Για τον έρωτα ο λόγος. Και δεν μιλάμε για το μικρό φτερωτό αγγελάκι – μωράκι που μας σημαδεύει με τα τόξα του. Εδώ έχουμε να κάνουμε, όπως μας δηλώνει και ο τίτλος του βιβλίου ΕΡΩΣΦΟΡΟΣ με ένα διαβολάκι που μας γελάει χαιρέκακα και φυτρώνει στη κυριολεξία εκεί που δεν το σπέρνουν.

Είναι μια ιστορία απόλυτα προσγειωμένη, χωρίς ωραιοποιήσεις και γλυκανάλατη πλοκή και χωρίς happy end που στάζει από υπερβολή. Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον ΕΡΩΤΑ στις απόλυτα ανθρώπινες διαστάσεις του, με τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα, με τις ανασφάλειες που μας δημιουργεί και το πώς μπορεί ο καθένας να τον διαχειριστεί.

Μέσα από τη μυθοπλασία, τις ανατροπές και δια της «ατόπου απαγωγής» ο συγγραφέας καταφέρνει να μας φέρει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Μας αποδεικνύει περίτρανα πως Έρωτας σημαίνει αισθάνομαι, αισθάνομαι άρα ζω και πως ο Έρωτας είναι η κινητήρια δύναμη της ζωής, και ας σημαίνει πολλές φορές αφόρητος πόνος που γεμίζει τη ψυχή μας με σημάδια και ουλές που το πρώτο καιρό αιμορραγούν ασταμάτητα κι αν τραβήξεις μετά από καιρό τη κλωστούλα από τα ράμματα, στάζει πάλι αίμα η πληγή από αυτό που λέμε νοσταλγία. 

Οι χαρακτήρες του βιβλίου απόλυτα ανθρώπινοι, με τα ελαττώματά τους, άνθρωποι καθημερινοί, της διπλανής πόρτας, και ίσως κάποιοι από μας βρουν και κοινά στοιχεία μαζί τους.

Ένα εκπληκτικό βιβλίο, μοναδικό στο είδος του τολμώ να πω, μια απολύτως ολοζώντανη και κινηματογραφική γραφή που ειλικρινά εκπλήσσει, μιας και πρόκειται για το πρώτο συγγραφικό πόνημα του κυρίου Καστέλλη, ένα βιβλίο που δεν μπορεί κανείς παρά να το ερωτευθεί.

Λίτσα Κοντογιάννη

 


Ο Γιώργος Καστέλλης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο και κινηματογράφο. Ο "Ερωσφόρος" είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου